Staré Židovské Město v Praze



Poslední příspěvek týkající se mého nedávného výletu do Prahy a Lovosic se týká starého pražského Židovského Města. Je unikátní tím, že na malém prostranství se nachází hned několik významných synagog a židovský hřbitov. Některé jsou stále využívané k modlitbám, jiné jsou přetvořené v muzea a další obojí. Původně jsem měla v plánu, že vyzkoušíme tzv. Tripper, což je hra v součinnosti s Turistickým deníkem. Člověk si zakoupí příslušnou kartu ke hře a pak plní úkoly, hraje si tak trochu na detektiva a pozná tak památky zase trochu z jiného úhlu. Je to super nápad, ale nakonec jsem od toho ustoupila, protože nebylo tolik času.


Staré Židovské Město jsme si tedy prošly podle sebe, svou rychlostí, a i tak si myslím, že jsme toho zvládly dost. Jen Španělskou synagogu, která je momentálně stejně zavřená a opravuje se, jsme tak trochu minuly. Přiznávám, kvůli mému „geniálnímu“ navigačnímu citu. A to docela o kus. Nakonec jsme usoudily, že když už jsme zpátky na Staromáku, dáme si něco k obědu. A zakončily jsme náš výlet opulentní burgrovou hostinou, kterou jste mohli vidět už v minulém článku.

Jinak koho zajímá, co všechno jsme s děvčátky viděly, jmenuji Maiselovu synagogu, ve které jsme naši prohlídku začaly, pokračovaly jsme Staronovou synagogou, která se mně osobně líbila nejvíc, poté synagogou Pinkasovou, Klausovou a zapomenout nesmím na Obřadní síň u Starého židovského hřbitova. A samozřejmě na závěr hřbitov, jehož fotografie už jsem vám ukázala v minulém článku.








































A to by bylo k naší výpravě vše. Doplnila jsem si zase nějaké znalosti, nalepila spoustu nových turistických vizitek do Turistického deníku a dobře napapaná jsem se s děvčaty rozloučila a odjela vláčkem domů za těmi mými chlapy (připomínám, že Nelinku jsem měla minulý týden u babiček v Nýřanech.)

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. TO jste toho zvládly hodně. Hezké fotky.

    OdpovědětVymazat
  2. No a já ještě článek nenapsala, jsem marná :D Mám tolik fotek z různých letošních výletů od května, ale já to postupně dám, teď už tolik výlety nebudou, tak se budu vracet :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)