Kam na výlet s dětmi: Muzeum loutek - Pohádkový dům v Českém Krumlově


Jak už jsem psala včera, Muzeum loutek - Pohádkový dům v Českém Krumlově byl zlatý hřeb dne. Ještě se mi nestalo, že bych Nelču z nějakého muzea musela táhnout skoro smykem a lákat na zmrzlinu. :) Tady ano. Byla naprosto nadšená, pořád chtěla hrát divadlo a asi budu muset rychle zprovoznit to loutkové divadélko po nás...



Muzeum loutek se nachází v centru Krumlova, jen kousek od náměstí, v Radniční ulici. Najdete ho rychle, protože loutky jsou vidět už ve dveřích a pak jich je všude kolem spousta a spousta. Dají se tam samozřejmě i koupit. Ale ty historické, z celé země, najdete právě v jejich muzeum. Je to malé rodinné muzeum. Lístky vám prodá sympatický starší pán, na kterém je vidět, že svou práci a loutky miluje. Nahoře v muzeu jsme si pak povídali se druhým pánem - nejspíš jeho synem, se kterým jsme si popovídali o tom, jak loutky shání a jak jsou čím dál dražší. 







































V tomhle muzeu je toho tolik ke koukání, že to rozhodně není možné pojmout za jednu návštěvu. My se tam určitě ještě podíváme i s Jiříkem, kterého jsem nechala včera ve školce. Myslela jsem, že to pro něj nebude. No, spletla jsem se. Tak si to na konci prázdnin moc rádi zopakujeme. :)

A příští týden se chystám do Nýřan a těším se, až vyrazíme s babičkou do Plzně - jak jinak, než do muzea loutek. :D

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Pro děti určitě skvělé muzeum. Já jsem ho v Krumlově ani nezaznamenala, ale mi tam byli na začátku nouzové stavu, takže už bylo všude zavřeno - užili jsme si skoro prázdné město, ale bez všech dalších lákadel (i když se přiznám, že muzea mne až tak moc nemrzela, spíš to, že byla zavřená věž)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je tam docela zastrčené. Hned vedle je dům řemesel s dřevěnými hračkami, tak se trochu ztrácí. Ale když je objeveno, stojí rozhodně za návštěvu. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)