Tajemná místa naší země...


...tak přesně ta mě zajímají už od dětství. Všechno tajemné, ponuré, zavánějící zatuchlinou a starou hlínou. A je úplně fuk, zda je to zřícenina, starý kostel nebo hřbitov. Důležitá je ta atmosféra a tak...


A tak když jsem objevila před časem v knihovně knihu Petra Dvořáčka Tajemná místa naší země, musela jsem si ji půjčit. Pravda, trvalo mi to dost dlouho, než jsem se k ní dostala. Ale stálo to za to. Až na chyby, které mě v textu trochu zklamaly - u knihy takového formátu bych je nečekala, byla krásná. Opravdu tajemná, místy mě až mrazilo. Jedná se o populárně naučnou literaturu, která určitě může bavit i ty, co nečtou odborné publikace. Našla jsem si tam poměrně dost tipů na výlety, ale také jsem si zavzpomínala na místa, kde už jsem byla a někdy jsem ani netušila, čím jsou tak tajemná a zajímavá. Třeba taková Houska (o té jsem to tedy věděla) nebo třeba nedávno navštívený Kuklov. No a jednoznačně musím jet do Rosa Coeli. Tu toužím vidět už strašně dlouho, ale teď o to víc. :)

Tady je pár foteček k náhledu do knížky. Není to novinka, tak už asi nebude v obchodech, ale v knihovně byste ji sehnat mohli. :)






Prosím vás, tyto moje knižní článečky neberte jako plnohodnotnou recenzi. Spíš si tady odkládám své dojmy a žážitky z knížky. Na recenze mám druhý web - Knižní kavárna, kam ale také nedávám vše. Prostě není čas. Tak snad vám tady knížky nevadí. :)

Mimochodem, poslední fotka je nálož recenzáčků z Grady. Zatím jsem přečetla Čtyři strany mince a byla vážně hodně dobrá!


Přeji krásný nový týden!

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Hm, hm, to jsi mne trochu navnadila - Na Čtyři strany mince a láká mne i První řez (thrillery čtu ráda).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtyři mince jsou opravdu dost dobrý počin. :) Na První řez se stále teprve chystám. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)