Pojďme společně podpořit vznik knihy Moje puberta na draka

Tak takhle bude vypadat... Co? No přece nová knížka oblíbené moderátorky a sympatické ženy - takové trochu "femme fatale" Šárky Rosové Váňové. Aby knížka mohla vyjít, potřebuje trochu podpořit. Nejde o žádné milodary. Jednoduše, pokud vás knížka zaujme a rádi byste si ji přečetli, zakoupíte si ji v předprodeji a tak podpoříte její vydání. Pokud by se snad částka nevybrala, o peníze nepřijdete - vrátí se vám zpět na účet. Ale nepředbíhejme... 

Moje seznámení se Šárkou

Se Šárkou jsem se seznámila díky její první knize vydané hmotně (Šárka je také autorkou dvou e-knih) - Moje dětství na draka. I když jsem sama vyrůstala v úplně jiné době, vyprávění se mi líbilo. Věřím ale, že Šárčini vrstevníci by si její vyprávění užili ještě mnohem víc. Jistě by pocítili jakési deja vu, které jsem já pociťovala při čtení knížky Jeden kopeček Šmoulové, o které jsem psala před nedávnem. :)


Šárka několik let pracovala na pokračování své knihy, kterou by nyní ráda vydala pod názvem Moje puberta na draka. Jenže její nakladatel byl ovlivněn Covidem-19 a tak přestal vydávat. Šárka na to zůstala sama a rozhodla se využít webu Hithit, který podporuje různé projekty. Pokud vás kniha zaujme, můžete si ji zakoupit - třeba i s její první knihou, nebo si vybrat z mnoha dalších prémiových balíčků a podpořit tak vydání této knihy. 

Anotace: 

Moje puberta na draka je pokračováním úspěšné vtipné autobiografické knížky Moje dětství na draka.

Šárka Rosová Váňová v knize vypráví o svém dospívání v 80. letech minulého století. Často nás nechává nahlédnout do svého deníku, který si tehdy psala a z něhož hojně cituje. Umožňuje nám tak vcítit se do myšlenek a prožívat pocity hlavní hrdinky v té době.

Autorka nás často nechává nahlédnout do svého deníku, který si tehdy psala a z něhož hojně cituje. Umožňuje nám tak vcítit se do myšlenek a prožívat pocity hlavní hrdinky v té době. Text působí velmi autenticky a živě a my před sebou vidíme svět očima nejdřív patnáctileté dívky, která zrovna odjíždí na internát, a na konci dvacetileté mladé matky těsně po společenských změnách v roce 1989. Při čtení se ve vzpomínkách nebo ve fantazii čtenářů objeví velmi živě šedivé kulisy socialistických měst v kontrastu s pestrými barvami vlastnoručně ušitých módních výstřelků, chytlavými melodiemi tehdy oblíbených těžko dostupných skupin ze Západu, vůněmi sprejů Impulse, chutěmi oblíbených zákusků z cukrárny. Nesmí chybět ani školní chmelové nebo bramborové brigády s průšvihy s nimi spojenými. A tématem číslo jedna jsou v knize první lásky – první rande, první pusa, první milování.

Knížka Moje puberta na draka je vtipným a autentickým vyprávěním příběhu jedné mladé dívky v období budování socialismu. Těm, kteří tu dobu zažili, se vybaví ve vzpomínkách stejné nebo velmi podobné útržky. Těm mladším pomůže odpovědět na otázku, jaký byl každodenní život běžného mladého člověka - jak to vypadalo u nich doma, ve škole, o čem si povídali, jak se bavili ve volném čase, o čem snili.


Chtěli byste si knihu Moje puberta na draka přečíst? Rozhodli jste se ji podpořit? Tak šup SEM. Koupit a těšit se. :)


Za podporu autorky vám všem moc děkuji, a autorka, ač nemá potuchy, že tento článek píšu, jistě také. :)

Vaše Sabi

Komentáře