Kam na výlet s dětmi: Zoopark na Hrádečku


V sobotu jsme se i přes velké vedro vypravili na výlet. Místo tentokrát vybírat náš tatínek a tak se jelo do Zooparku na Hrádečku v Horní Pěně. Musím napsat, že i přes to úmorné vedro to byla nejlepší zoologická zahrada, jakou jsme kdy navštívili, i když ta na Hluboké jí hodně šlape na paty. Je sice maličká a zvířat tam není mnoho, nechybí ale lev, puma, velbloudi ani želvy. Ideální je ale pro malé děti. Ty nejmenší je možné vozit na dřevěném vozíčku, který se dá půjčit za 50 Kč. Je tam velké zázemí, kde si dáte oběd, kávu, zmrzlinu i točené pivo či limču. My si dali nealko Bernarda. A musím říci, že točená švestka je ještě lepší než v lahvi. :)

V tomto areálu nechybí průlezky pro děti, různé interaktivní hry, ani rampa rozprašující vodu, což bylo včera v tom vedru naprosto TOP. :)
Velká legrace byla, když jsem děti učila dojit krávu. Tedy ne živou. Mají tam dřevěnou krávu se škopkem v břiše, do které si děti ze kbelíku nalijí vodu a dole musí tahat tím správným gryfem za cecíky a kozu podojit. :)
Do téhle zoo se určitě ještě někdy rádi podíváme. :)
A teď "pár" fotek...

 


 


Ten byl tak zvědavý, že jsem čekala, kdy po mně flusne... :D




Jak odrovnat tatínka za 35 minut? Půjčit vozíček pro děti. :D

















Nelča dostala nového kamaráda. Vypadá jako živý a říkáme mu Pepa. :D Jiřík má místo ježury ještěrku...















1 km od zoo je ještě Obludiště - velké bludiště z křovin. Ale tam už jsme nejeli. Kdyby nebylo takové vedro, tak ano. Takto jsme si ho nechali na příště. :)

Krásný nedělní večer!

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Tak já se přiznám, že ani nevím, kde Horní Pěna je. A v ZOO jsem už nebyla hrooozně dávno. Ale vy jste si to užili a je to dobrý tip na výlet s dětmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já jsem netušila. To objevil manžel. :) Děkuji za komentík. :)

      Vymazat
  2. Sabi, moc hezký den jste měli. ZOO teda už moc nenavštěvujeme, ale chodíme s vnoučaty, když jsou u nás do Zooparku Zelčín, ale ten tak krásný není. Měj pěkné pondělí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, děkuji za komentář. Tak Zelčín neznám, mrknu, kde to je. Třeba se to někdy bude hodit a navštívíme ho. My také jezdíme do zoo jen s dětmi...

      Vymazat
  3. Zoo je fajn jak pro děti,tak i dospělé.Jednu malou,soukromou ZOO mám už delší dobu v plánu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)