Den otevřených zahrad v muzeu Fotoateliéru Seidel


Včera večer děti nečekaně projevily přání spát u babičky. Odvezla jsem je tedy do Kaplice a jak jsem s tím nepočítala, najednou jsem nevěděla, co s časem. Tedy, že že bych neměla co na práci, ale nevěděla jsem, čím začít a zda se mi vůbec do něčeho chce. 
Když jsem pak v neděli ráno na facebooku zahlédla fotky své známé, jak byli v Krumlově u Seidela na dnu otevřených zahrad, napadlo mě to využít a vyrazit také. Jela jsem sama, jen tak, provětrat hlavu, protáhnout nohy a něco vidět. 

Zahrady tohoto muzea jsou krásně udržované, ale maličké. V různých útulných zákoutích nechyběly rozvěšené dobové fotografoe, které kdysi v těchto zahradách vznikly.  Bylo to moc pěkné, i když na prohlédnutí rychlé. A tak jsem se zpět vracela městem. Zjistila jsem, že se dá v Krumlově projet na voru, což si rozhodně s dětmi vyzkoušíme a také jsem šla kolem kostela sv. Víta, kde právě končila mše. Využila jsem toho a vešla dovnitř, abych se tu mohla porozhlédnout. Už jsem tu kdysi byla, ale nebylo tam tolik světla jako teď, po mši a skoro všechno bylo uzavřeno páskou. 

Já jsem chtěla vidět náhrobek Eleonory Amálie ze Schwarzenbergu, o které teď budu psát román. Byla to rychlovka, protože paní už chtěla uzavřít prostor a mě tam narychlo pustila. Udělala jsem pár fotek ale bohužel jen mobilem, takže rozmazaných. Alespoň vím, kde náhrobek hledat. Příště si na to vezmu zrcadlovku s velkým zoomem. :)

Ale dost povídání... Pojďte se podívat se mnou. :)

Muzeum fotoateliér Josef Seidel














Pár záběrů pří procházce Krumlovem...







A náhled do kostela sv. Víta








Čekala jsem, že kvůli koroně bude Český Krumlov poloprázdný a bez cizinců. Překvapivě nebyl. Sice to nebyla taková tlačenka, jako jindy, ale už se zase začíná plnit. Vím, že pro cestovní ruch je to jenom dobře, ale jinak tím moc nadšená nejsem.

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Pekné a zaujímavé miesta, verím, že si si to sama užila a potom Ti už deti chýbali :-)
    Pekné dni, pá
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aďko, to víš, že chyběly. Hned jsme odpoledne vyrazili společně na rozhlednu. :)
      I Tobě pěkné dny, S.

      Vymazat
  2. Dík za pěknou fotoreportáž, zavzpominali jsme. Krumlov je ❤️.
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, takový sólo výlet je někdy potřeba :). A připomněla jsi mi náš prodloužený víkend v Krumlově - Fotoateliér už nebyl otevřený (byli jsme tam těsně před omezením pohybu), ale zrovna třeba kostel jsme ještě zvládli. A celé město bylo příjemně poloprázdné (pro nás, pro místní podnikatele to asi příjemné nebylo)

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, také jsem to měla v plánu, ale nakonec jsme se do Krumlova nedostali, museli jsme něco dodělat. Koukám, že bylo krásně, tak snad nám to vyjde příští rok.
    Hezky sis užila Krumlov. Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky :) mě osobně více zaujaly klášterní zahrady a zahrady u domu Schieleho ... Jaký jsi měla pocit z přístupu ateliéru? Na mne to působilo hodně uzavřeně a chyběli nějaké informace, jestli je zahrada přístupná i bez prohlídky, takže jsme tam nakonec nešli :( a podle tvých fotek to asi byla škoda ...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)