Čím odměnit děti za vysvědčení a konec školního roku?


Ač byl tento školní rok hodně podivný, především posledních pár měsíců, určitě každého rodiče potěší, že už budou mít dětičky školu za sebou. Pravda, někteří to měli jako prodloužené prázdniny, jiní naopak doma pilně trénovali, učili se, nebo se zúčastnili on-line výuky. Ať už to máte jakkoli, ráda bych vám představila čtyři knížky, které potěší každého prcka - od školky po první stupeň - a jsou výbornou odměnou. Takže kdo ještě nic nemáte koupeno, čtěte a inspirujte se. :)


Liška Šiška u doktora

Autorkou prvních tří knížek - čerstvých novinek, je vynikající spisovatelka dětských příběhů, Iva Gecková. V knížce Liška Šiška u doktora ilustrované Bárou Buchalovou se děti dozví, co se dělo u doktora, když si tam nemocná Adélka zapomněla svou oblíbenou plyšovou hračku - lišku Šišku. Text je opět svižný, plný legrace i poučení, kterého si dětičky ani nevšimnou. Bavit je budou i báječné obrázky Báry Buchalové, které si jistě zamilují i dospělí.





Co věděla moudrá želva

I tato knížka je z pera Ivy Geckové. Ilustracemi ji opatřila Kristina Cigrová. Hlavním hrdinou je tady pro změnu kluk - Lukášek, který si dělá starosti. Jeho maminka se znovu vdá a on se bojí, že s novým členem rodiny ubyde věcí, které má rád. Bude méně pizzy, méně koláčů atd. Tato knížka je úžasná jak pro rodiče, kteří potřebují vysvětlit dětem ošemetnou situaci při změnách v rodině, nebo při příchodu nového člena, ale i jen tak, pro večerní čtení pohádek.





Pekelné příběhy čertí babičky

A poslední kniha z pera Ivy Geckové volně navazuje na první díl Čertí babička. Děti se opět setkají se svými oblíbenými hrdiny, zjistí, co babička vymyslela, vytvořila nebo ukuchtila nového a pobaví se nad obrázky Drahomíra Trsťana. Tyto příběhy vznikly původně pro rozhlasové čtení. Jsem ale moc ráda, že si našly cestu i do knižního světa, protože moje děti čerty milují a s čertí babičkou jsme zažili už plno dobrodružství. Máme totiž i cvičebnici pro školáky i předškoláky - Pekelné úkoly čertí babičky (tu už tedy kompletně vyplněnou).




Příhody placatého čumáčku

A poslední knížka, kterou vám ukážu, už někteří dobře znáte. Ano, jedná se o mou prvotinu pro dětičky, ve které jsem si poprvé vyzkoušela, jaké je to psát pohádky s poučením, tak, aby to děti bavilo, neprotáčely při tom panenky a nejlépe - ani nepoznaly, že jsou poučovány. :D
V knížce poznají štěně německého boxera - Baronka, který se nastěhuje do nové rodiny a průvodcem po jeho bláznivém životě se stane dobromyslný labrador Lord.





Knížky Ivy Geckové můžete všechny objednat na stránkách nakladatelství Grada

Příhody placatého čumáčku koupíte na stránkách nakladatelství Lirego, případně přímo u mé maličkosti - i s podpisem a věnováním. :) 
Kontakt: hentiette.anna@gmail.com

Vaše Sabi

Komentáře