Vyzkoušela jsem biokosmetiku z obchodu Nuspring



Jako blogerka dostávám každou chvíli nějakou nabídku na spolupráci – většinou formou barteru. To znamená, že firma nebo e-shop mi poskytnou své zboží k testování a já jim za to napíšu článek. Ve vybírání spoluprací jsem velmi opatrná a spíše je odmítám, než abych přijímala. Důvodem je i to, že když mi něco nesedne, tak to umím i hodně ostře napsat a vůči spolupracujícímu obchodu z toho nemám úplně dobrý pocit. Z nabídky spolupráce s e-shopem Nuspring jsem ale měla pocit dobrý, a to hned od začátku. Jednak mají zboží zero-waste a to mě zajímá a jednak mají plno drogerie, kosmetiky i potravin v biokvalitě. Hodně značek z toho znám, a i jsem je vyzkoušela, takže jsem tušila, že budu spokojená. Jak to dopadlo?

Acorelle – les naturelles

e-shopu Nuspring jsem si k otestování vybrala hned tři kousky. První volbou byla toaletní voda Acorelle. Už jsem kdysi dávno bio-parfémovanou vodu měla - s vůní růže, a byla jsem spokojená. Proto jsem si chtěla vyzkoušet i tuto značku. Navíc ceny za tyto toaletní vody jsou velmi příjemné a myslím, že si velmi brzy objednám – tentokrát mimo spolupráci – další druhy vůní. Hlavně jasmín. Nad tím jsem totiž váhala. Vybrala jsem si nakonec vůni bílé orchideje, která ale ve skutečnosti nemá s orchidejí nic společného. (To mě, pravda, trochu zarazilo). Srdcem této vůně je růže, hlavou pomeranč, zimolez a broskev a základem vanilka, cedr a pižmo. Díky této kombinaci je to vůně, která mě na první nádech trochu vyplašila, že bude příliš sladká, ale jak se začala rozvíjet broskev s pomerančem, zcela jsem jí podlehla.


Dokonce se mi stala taková humorná chvilka. Měla jsem vůni Acorelle na sobě poprvé, ale sama jsem ji nevnímala. Jela jsem do Budějovic a prošla kolem mě nějaká paní. Já – jako obvykle – začichala a říkám si, že paní krásně voněla. Asi nějaká drahá vůně… Po chvíli kolem projelo auto a znovu se zavířil vzduch. A já tu vůni ucítila znovu. Ohlédla jsem se, ale paní za mnou nešla. Pak teprve mi došlo, že ta „drahá“ vůně je moje toaletní voda od Acorelle.



Kouzelná studánka – Odličovací voda šetrná k pleti

Druhým kouskem byla odličovací voda od značky Apotéka Havlík. Tuto značku znám už dlouho, hodně ji sleduji u různých blogerek a pořád si říkám, že si něco objednám. Jenže objednávat si jeden dva kousky se mi nikdy nechtělo. A tak jsem ráda, že jsem si ji nyní mohla vyzkoušet. Teď už vím, že budu objednávat častěji, a nejen dva kousky.

Kouzelná studánka je odličovací voda, která je šetrná k pleti – jak už název napovídá. Obsahuje mateří kašičku a levanduli úzkolistou. Voda má hlavně odličovat a hydratovat, což dokonale splňuje. Překvapilo mě, že i když je hydratační, nezanechává na pleti mastný film. Je velmi příjemná a pleť je po ní úplně sametová. Navíc krásně voní, ovšem žádnou moderní „technickou“ vůní, ale skutečně po bylinkách. Připomíná mi to časy našich babiček a prababiček. Tuhle vodu rozhodně nemám naposledy.



Denní i noční krém od Krásné paní

U Havlíkovy apotéky ještě chvíli zůstaneme. Dalším kouskem, který jsem vyzkoušela, byl denní azároveň noční krém Krásná paní, což měl být ELIX-IR k ochraně pleti proti stárnutí pleti vlivem IR záření. Přiznávám, že jsem netušila, co je IR záření (a netuším to pořádně doteď), ale zaujalo mě složení krému a chtěla jsem ho zkrátka vyzkoušet.

Hlavní složkou krému je extrakt truskavce ptačího, který je bohatý na třísloviny a dokáže spolehlivě bojovat proti stárnutí pleti, jež způsobuje infračervené záření a sekundárně vyvolané teplo. Další složky jsou rakytník, makadamiový olej, makový olej, mateří kašička a vitamín E.



Lhala bych, kdybych napsala, že jsem se trošku nebála. Už jednou jsem takto zkoušela přírodní krém na obličej a ten byl tak strašně mastný (a neměl být), že jsem ho nakonec dávala na nohy. Tento krém od Krásné paní se zpočátku tvářil podobně. Napoprvé jsem si ho namazala moc a pak si to stírala z obličeje na celé paže, abych ubrala a neutírala to zbytečně do ubrousku. Teď už vím, že stačí skutečně pecička a krásně oživí a hydratuje pleť. Nezanechá ale mastný film. Pleť je heboučká a dýchá.

Tím se vysvětlilo i malé balení, které mě trochu zaskočilo (50ml). Zásadně nečtu objemy toho, co objednávám a pak bývám překvapená. Říkala jsem si, za takové peníze takové malé množství. Ale ono se to opravdu vyplatí. Protože to malé množství vám vydrží dobře na měsíc.

Další, co musím zmínit, je zvláštní bylinná vůně krému. V první chvíli, když jej vymáčknete na prst a začnete roztírat, totiž skoro smrdí. Až po chvilce se teplem na pleti začnou uvolňovat vůně ostatních bylinek a začne to být příjemné. Po chvíli už ani nevnímáte, že jste si na obličej něco namazali. Přesto tuším, že tato „vůně“ možná nebude příjemná každému.


Jak hodnotím objednávku?

Výsledek mého testování s e-shopem Nuspring bych tedy shrnula velmi pozitivně. Všechny produkty, které jsem vyzkoušela, mi sedí, voní a naprosto vyhovují. Jsem moc ráda, že jsem od nich mohla vyzkoušet biokosmetiku a rozhodně to nebylo poprvé, co jsem od nich objednávala. Už teď se těším, až si vyzkouším něco dalšího. Výběr mají skutečně bohatý.






Pokud vás některý z produktů zaujal a chtěli byste ho vyzkoušet, doporučuji využít právě e-shop Nuspring. Mají široký výběr nejen kosmetiky a drogerie v biokvalitě, ale i potravin, zero waste výrobků a mnoho dalšího.

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Zajímavá recenze. Mne nejvíc zaujala ta odličovací voda, krému bych se kvůli té vůni trochu bála.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Stáňo. Ta voda je opravdu jako z kouzelné studánky. :)

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    mně tedy jako blogerce moc nabídek na spolupráci nechodí, ale tato s nuspringem by se mi taky líbila. Vůni Acorelle znám jen z internetu, sama jsem ji ještě nezkoušela. Havlíkovu apotéku mám moc ráda. Kouzelnou studánku jsem taky měla a byla jsem s ní spokojená. Krém krásná paní neznám, ale už jsem se na něj na eshopech dost dívala. Já bych určitě od této značky doporučila Ranní masku, ta je skvělá.
    Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. V pátek jedeme do Prahy, dostali jsme od Natálky poukaz na večeři do mexické restaurace a taky mám poukaz od vánoc do Havlíkovy apotéky. Proto to píšu. Strašně se těším samo na véču, ale taky hodně, jak si něco u Havlíka vyberu. Miluju jeho ranní masku, ta půjde se mnou v první řadě :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)