Velikonoční vajíčka ze slaného těsta


V sobotu jsme se pustili do tvoření vajíček třeba k závěsu na okno - ze slaného těsta. Tohle těsto mám moc ráda, protože se dobře zadělává a dětem se nelepí. Navíc lecos vydrží. Když ho děti sní, nic se nestane - vše v něm je jedlé a navíc je tak slané, že ho většinou rychle vyplivnou. Dá se i obarvit - potravinářským barvivem, nebo po uschnutí malovat třeba temperama. 
My jsme ho nechali přírodní a dozdobili tím, co bylo doma po ruce - jáhly, nové koření, dýňová semínka. 


Jirku to tentokrát moc nebavilo, ale Nelinku ano a zapojil se ke všeobecnému překvapení dokonce i taťka. Měl to tak pěkné, že jsem jeho výtvor použila jako úvodní fotku. :)


Slané těsto


 2 hrnky hladké mouky
1 hrnek soli (ideálně jemné soli! Já letos měla docela velká zrnka, tak bylo těsto hrubší)
3/4 hrnku vody

Pořádně zpracovat, až se přestane těsto lepit. Dobré je udělat si ho den předem a dobře ho zabalit do igelitu nebo potravinové folie. 
Pak se z něj dá válet a vykrajovat, různě zdobit atd. 
Usušit můžete buď volně na vzduchu, nebo v horkovzdušné troubě, na 30-50 °C. 












Přeji hodně zábavy s tvořením! :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Sabi, je vidět, jak se krásně umíte zabavit, všichni. :o) A hmyzí domeček mne už také dlouho láká, vy ho už máte téměř hotový, to je super. Jste šikovní.
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, Dáši. No, snažím se, jak to jde. Ono být s nimi zavřená doma takovou dobu je fakt na houby. Oba milují společnost a děti a ve školce se jim líbí. Takže teď musím tak trochu dělat školku doma. I s cvičením - tancem, zpíváním atd. :D

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)