Tvoříme s dětmi: Věneček z kartonu a papírová včelka


Máme pro vás další z článků na téma "tvoříme s dětmi". :)
Tentokrát jsme se s Jiříkem a Nelinkou pustili nejprve do včeliček z roliček od toaletního papíru a posléze jen s Nelinkou do jarního věnečku třeba na dveře nebo na okno. 


Včelky z roliček od toaletního papíru


Tvoření s roličkami od toaleťáku je zábavné a vděčné, takže stále vymýšlím nová a nová zvířátka, kytičky a podobně. Jen nějak nestíháme zpracovávat ten toaleťák. :D
Na včelky je potřeba kromě roličky i barevný papír - černý, žlutý, bílý a růžový na obličejík včelky. Samozřejmě nůžky a lepidlo. Tvary jsem dětem vystřihla, to by ještě nezvládly, ale lepily už pak skoro samy. Jen Jiříkovi vždy s papírem kolem roličky pomáhám, aby mu nikde neodstával. 






Věneček z kartonu a barevných papírů


Na věneček je potřeba tvrdší větší karton, ze kterého se vystřihne kolo a pak různobarevné papíry, ze kterých nastříháte kytičky a lístky různých tvarů. Ty pak děti lepí, jak je napadne tak, aby tvořily květinový věnec. 








Můj tip: 

Až budeme věneček dělat příště, tak ho buď natřeme temperama na nějaký jiný odstín, nebo ho polepíme třeba zeleným barevným papírem. Děti nezakryly karton celý a mně se moc nelíbí, že vespod prosvítá. 

Vaše Sabi :)

Komentáře