Tvoříme s dětmi: Nová zvířátka a pastelkovník z barevného papíru


Je tu další část tvoření s dětmi. Musím toho využít, dokud je mám ještě doma. :) Je fakt, že toho mám někdy nad hlavu a těším se, až zase půjdou do školky. Ale teď, když se ta situace přiblížila, mi to je trochu líto. Jenže já potřebuji dodělat pracovní resty a oni potřebují trochu změnit prostředí. Hlavně Nela. Nikdy nebyla doma zavřená tak dlouho...


Ale zpět k tvoření... Jako první jsme dělali (opět) zvířátka z roliček od toaletního papíru, protože ta děti baví nejvíc. První byly žabky, jedna zelená, druhá modrá, protože Jiřík prostě trval na tom, že jeho žába bude "blue". Tak jsem si řekla, proč ne. Když nebude fialová nebo růžová...

A pak jsem uvažovala, co s těmi extra dlouhými roličkami od kuchyňských uterek. Nějaké dlouhé zvíře. Třeba žirafu. :) Na tu už jsem přesný mustr nesehnala (žába byla inspirace z Pinterestu), takže jsem improvizovala. Nakonec vypadaly žirafy docelu k světu, ne? :)




Dnes jsem chtěla nějakou změnu, roličky jsem potřebovala na plánovaný pastelkovník a tak jsem vytáhla velikonoční Sluníčko, které jsem si tu za tímto účelem schovávala. Líbily se nám tam dekorace na skládaném papíru a tak jsme se do nich pustili. Určitě jsme to nedělali naposledy. Přístě vymyslím nějaké originální tvořeníčko. :)



No a ještě k poslednímu tvoření - pastelkovník jsem nosila v hlavě už poměrně dlouho, jen jsem pořád neměla ten správný počet roliček. Dneska jsem toho využila a rychle ho vyrobila. Použila jsem 8 roliček od toaletního papíru a barevné papíry. Ze čtvrtky jsem nalepila dna, aby tužky nepropadávaly a pak jsem každou roličku oblepila jinou barvou papíru. Nakonec jsem vše slepila k sobě do tvaru květiny a nalepila na kruh ze čtvrtky. Pro dekoraci i zpevnění jsem vše převázala stužkou. Nevím, jak dlouho to vydrží - moc dlouho asi ne, ale je to super pro trénování barev. Děti si tak dávají pastelky podle barev. 



Mimochodem, pokud potřebujete ještě více inspirace pro tvoření s dětmi, doporučuji blog Máma do deště, který jsem objevila teprve nedávno a úplně mě nadchnul.

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, krásně tvoříte. I já už s vnoučaty zvířátka z ruliček tvořila a je to vděčná kreativita, která baví i mě. Měj pěkné dny s dětmi.

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásne. Ja som si tiež vždy robila veci z roliek ale teraz z deťmi nie. Neviem čím to je. Asi začneme :)

    Chlapček na vychádzke a jeho #ootd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě začněte. Je to prima. Dokonce jsem zjistila, že vyšla v Gradě i knížečka s nápadama z roliček. Asi ji pořídím. :)

      Vymazat
  3. Sabi, jste moc šikovní a nápadití. Žirafy i ostatní zvířátka, ale i další výtvory, se vám moc povedly. Důležité je děti zabavit a to se ti povedlo.
    Přeji krásný den. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)