Sakury a focení na Hosíně


O tom, že je hosínský kostelík obklopen překrásně kvetoucími sakurami jsem se dozvěděla čirou náhodou, díky své blogerské kolegyňce Dášence z blogu Cestou necestou. Dášenka zachytila tuto krásu v minulém, možná už v předminulém týdnu, takže stihla sakury v plném květu. Tušila jsem, že už jedeme pozdě, ale dřívě jsme se na Hosín nedostali. I tak to stálo za to. Sakury byly nádherné, děti zlobivé, ale focení je celkem bavilo. Jen se jim moc nechtělo pózovat tak, jak si přála maminka. :)



Já jsem se sice vyfintila, jakože by mi to na případné fotce také mohlo slušet, ovšem tatínek nás vyvezl a tím to skončilo. Dohlížel na děti, zatímco jsem fotila, dle očekávání byl nevrlý, fotit jsem ho ani nezkoušela, kde je na fotkách, tam je omylem. A snaha o to, aby vyfotil mě, nebo mě i s dětmi? Tu jsem vzdala předem. Ach jo... Kdy najdu nějakého parťáka či parťačku, se kterou bych mohla i s dětmi jedzit po výletech a nevadilo by jí vzájemné focení? Kamarádky sice mám, ale všechny jsou bez auta. A do mého pidivozítka třetí sedačku nenarvu. :/

Ale dost bědování, pojďme na fotky. :)


První fotky jsou z mobilu, protože na foťáku jsem měla širokoúhlý objektiv 50mm, se kterým celý kostel nevyfotím. Mám ho hlavně na detaily a portrétní focení. 

 



 


A teď už fotky z foťáku... :)




moje úchylka - kliky a dveře. :)










Model Jiřík... :D



Všimněte si Nelčina výrazu v pozadí... :D


Původně jsem chtěla dát jako úvodku tohle, ale... :P

 







 










Jak tak na to teď koukám, některé fotky s Jiříkem ještě potřebují úpravu. Teď je tam ale nechám, protože až zítra budou kontrolovat, jestli jsem tam ty jejich fotky dala, tak by se Jura rozčiloval, proč na nich není. :D

Mějte se krásně!

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. fotky jsou moc krásné :) je škoda, že nemáte fotku s dětmi o vy :/ snad na dalším výletě se povede :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) O víkendu se chystáme na další výlet a tatínek slíbil, že bude fotit i mě s dětmi, tak snad... :)

      Vymazat
  2. Sabi, ten kostel je teda nádhera. Hezké jsou i ty momentky s dětmi. Měj pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, to jsou nádherné fotky, jak dětí, tak kostela. Jo, prťata jsou hodně spontánní, to musí být radost je fotit. Ty nepózují, ty se prostě fotí. :o) Máš pozadí krásně rozostřené, to je nastavením foťáku, nebo úpravou fotky? Já s tím nastavením bojuji. Škoda, že tě manžel nechtěl s dětmi vyfotit, měla by jsi s dětmi hezkou vzpomínku.
    Měj prima dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Dáši. Za komentář i za tip na výlet. :) je to nastavením foťáku i tím objektivem co zmiňuji v textu. Fotim zrcadlovkou a portretním objektivem. Někdy si můžeme zkusit třeba společný výlet a já mrknu na tvůj foťák, zda tam jde také nastavit větší hloubka ostrosti. :) S.

      Vymazat
  4. Úžasné místo, moc krásné fotky a roztomilé děti!
    Sabi, děkuji za návštěvu na mém blogu a přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, i já moc děkuji. Váš blog je úžasný. Budu se na něj moc ráda a často vracet. :)

      Vymazat
  5. Krásný kostel... A detičky si to focení vyloženě užívají :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)