Co mi přibylo v knihovně?


Možná si říkáte, co se to tady objevilo za článek a proč právě tady. Fakt je, že po celou dobu, co mám dva blogy - knižní a lifestylový, tak tápu, zda vše spojit dohromady, nebo to nechat rozdělené. Čas na aktivní správu obou blogů není a Knižní kavárna teď zkrátka trpí mou nepozorností. A tak jsem si řekla, že to zkusím trochu jinak. Takové ty přírůstky, celková shrnutí a podobně, budu dávat sem, protože je to blog o mém životě a knihy tvoří jeho velikou část, a recenze, popř. akce ze setkání s autory pak budu dávat na Knižní kavárnu. S výjimkou knížek pro nejmenší, protože ty na Kavárně moc smysl nemají. :)


Tolik tedy k vysvětlení a teď už se pojďme podívat, co mi přišlo nového. :)

První je objednávka z Grady. Potřebovala jsem pro děti něco, co by mi pomáhalo je rozvíjet. Grafomotorika od paní Uhlířové poháhá dětem uvolnit ruce a rozepsat se před tím, než půjdou do školy. Zatím jsme to s Nelčou zkoušely jen jednou a pořád drží tužku jako klacek. :D
Hravá zvířátka by měla rozvíjet dětskou představivost, učit básničky, hýbat se atd. Ale do toho jsem zatím nakoukla jen zběžně, takže vám dám více info časem. :)


Z nakladatelství Fortuna Libri mi dorazily recenzní výtisky. Heidi a její kamarádi je dětská knížka, už druhý díl o dívce z hor. Recenzi si na ni už můžete přečíst tady.
No a pro mě trochu erotiky - Můj tajný život není žádná lovestory, ale biografický román. Autorka v něm popisuje, jak se stala luxusní společnicí, co jí to přineslo a co naopak vzalo. I tu už mám přečtenou a recenzi najdete tady.


Jsem ujetá na diáře, bloky a zápisníky, takže když na mě vyskočila reklama s Diářem plným radosti, musela jsem ho mít. Je kouzelný, nedatovaný, takže můžete začít psát kdykoli chcete a já to má spíš jako takový osobní deníček. Brzy vám napíšu celý článek. :)


Za poslední dva roky jsem se naučila číst romány českých autorů a mezi mé oblíbené patří jak Jan Štifter, což je Budějovičák píšící o jižních Čechách a Budějovicích převážně v 19. a první polovině 20. století, tak Věra Kadlecová. Janovu novinku už mám přečtenou a mohu jen doporučit. 
Zahradu mlčenlivých jsem dostala přímo od autorky i s krásným věnováním a podpisem a vrhnu se na ni co nejdříve to půjde. :)




A to je vše. :)

Jak se vám mé přírůstky líbí? Četli jste některý? 

A nevadí vám, že jsem se rozhodla takové články dávat právě sem, na Bláznivou mámu

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Žádnou z těhle knížek jsem nečetla, ale moc se mi líbí celá ta edice od Vyšehradu, takže jsem zvědavá, co řekneš na Světla a možná se po nich také podívám. Moc se mi líbí ovšem ten diář. Miluju tyhle přírodní motivy, působí na mě jako nakreslené vodovkami a děsně se mi to líbí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, dekuju za komentář, Světla už mam přečtené. Není tak strhující jako Sběratel sněhu, ale moc se mi to líbilo. Je to soubor povídek, takže něco méně, něco víc.

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)