Velká knížka DINOSAUŘI pro malé vypravěče


Dlouho tu nebyl žádný tip na knížky pro nejmenší. Jelikož náš Jiřík začíná být větším knihomolem než Nelinka a každý večer mi před spaním dělá čtecího parťáka, hledám mu stále nové a nové podněty ke "čtení". Nebaví ho, když mu čtu pohádku já, ale zato ho baví, když si sám může lehnout vedle mě do velké postele, v rukách knížku, a pak mi ukazuje obrázky, vypráví a "čte". Za večer dokáže vystřídat několik knížek a pořád ho to baví. :)


Večery ve společnosti mini-chlapa s knihou




Trávit večery ve společnosti chlapa, kterého baví číst, jsem si vždycky přála. A teď ho konečně mám. :) A tak jsem moc ráda, že jsem pro něj sehnala novou knížku z edice "pro malé vypravěče", protože to je přesně to, co Jiřík teď potřebuje. A když je ta knížka navíc o Dinosaurech!

Nevím, kde k tomu přišel, ale Jiřík teď má nejoblíbenější pyžamo s dinosaurem. Říká mu "tysaurus", stejně jako bratříček Tom v pohádce o prasátku Peppě. A tak jsem neodolala a musela jsem mu pořídit nový kousek do knihovny. No uznejete sami! :)

Max Walther - Velká knížka DINOSAUŘI pro malé vypravěče



Velká knížka DINOSAUŘI pro malé vypravěče je opět velkoformátové leporelo, které má několik dvojstran kompletně zaplněných nádhernými obrázky od Maxe Walthera. Na každé dvojstraně se odehrává spoustu příběhů, které čekají, až je malí čtenáři najdou a převypráví. Každý den mohou najít nové souvislosti a každý den tak jejich příběh může být úplně jiný. 

Zatímco většina těchto velkých leporel má na první dvojstranně informace o tom, kdo jsou "hlavní postavy", co v knížce spatříme apod., tady je uveděno "pár písmenek" až v samém závěru. Až na poslední dvojstraně jsou znovu uvedené všechny obrázky z knihy a v nich jsou očíslovány jednotlivé druhy dinosaurů. Jejich jména jsou pak vedle obrázků vypsány pod konkrétními čísly. 



A jak knížku popisuje nakladatelství Ella a Max, které ji vydalo? 

"V pravěku to na zemi vypadalo úplně jinak než dnes. A hlavně tu nežili lidé! Svět byl královstvím veleještěrů zvaných dinosauři, kteří obývali všechna myslitelná prostředí. Někteří žili na souši, jiní pod vodní hladinou a teritoriem dalších byl zase vzdušný prostor. Jednotlivé druhy se proto od sebe hodně lišily. Tahle knížka vám představí pravěký svět dinosaurů v celé jeho kráse a rozmanitosti. Poznáte druhy, které létaly, plavaly, lezly, běhaly… Když se budete dobře dívat, odhalíte dokonce to, jak se jedni dinosauři bránili útokům druhých, čím se živili nebo jak přicházela na svět jejich mláďata. Někteří z ještěrů jsou vyobrazeni na každé stránce – vyzkoušejte svůj postřeh a hledejte je znovu a znovu na krásných barevných obrázcích plných roztodivných pravěkých tvorů! Na konci knihy pak najdete kompletní seznam názvů vyobrazených dinosaurů – naučte se je znát a staňte se odborníky přes tyto oblíbené pratvory!"







Tak co? Také vás knížka zaujala? My už máme těchto knížek pro malé vypravěče doma poměrně hodně - od Prahy, Hasičů, Pohádek až po Auta. A nyní přibyly Dinosauři. Těším se, co mi Jiřík všechno poví a co všechno se ve skutečnosti v knížce odehrává. :)

Pokud byste ji chtěli pořídit pro svou drobotinu i vy, seženete ji na stránkách společnosti Prescogroup, jejíž součástí je i nakladatelství Ella a Max

Vaše Sabi :)

Komentáře