Jak zabavit dítě v karanténě? Třeba knížkou Dobré ráno, žabko!


Karanténa je v plném proudu a spoustu rodičů řeší, jak zabavit své děti. Ani já na tom nejsem o nic lépe. Mám velikou pomoc v babičce, která si se mnou vždy jedno dítko vystřídá, takže zvládnu i něco napsat. Přesto je teď moje home office mnohem náročnější. A do toho zabavte děti… naštěstí máme plno krásných knížek, které teď baví hlavně Jiříka. Tady je jedna z nich: Dobré ráno, žabko!


Recenze:

Dobré ráno, žabko! Je krásná knížka z nakladatelství Ocelot, která je určena těm nejmenším. Její tvůrkyně jsou dvě Italky - Agnese Baruzzi a Gabriele Clima. Knížka je krásně ilustrovaná, ale hlavně v ní nechybí kreativní okénka, prořezy a ořezy. 

Knížka je samozřejmě o žabce, která se zamiluje do žabáka a náhle se objeví vajíčka, z nichž se vylíhnou pulci. Děti sledují, jak pulcům rostou nožičky a mizí ocásek. Také zjišťují, jaké žabkám hrozí nebezpečí od hladových ptáků, hlavně volavek. 



Příběh jako takový moje děti moc nezaujal. Spíše jsem jim sama vysvětlovala obrázky a text jsem měla jako takovou pomůcku pro sebe. Ale obrázky a hlavně zajímavě tvarované stránky a okénka, ta se dětem líbí. Jirku to bavilo už v jiných knížkách, takže jsem tušila, že tahle bude TOP. A nemýlila jsem se. :)



Kde knížku sehnat?

Knížku Dobré ráno, žabko! Koupíte na stránkách Megaknihy.cz, kterým moc děkuji za recenzní výtisk a zároveň doporučuji i na nákup dalších knížek. Já osobně tam objednávám nejvíc. :)






Komentáře