Nedělní výšlap na Křížovou Horu v Českém Krumově


Ano, opět jen děti a maminka. Tatínkovi se výletit nechce, raději je doma, ale musí se mu nechat k dobru, že nachystá dřevo na topení a udržuje teplo rodiného krbu - tedy, spíš kotle. :D


A tak jsem vyrazila s dětmi. Moc nadějí jsem tomu nedávala. Už jsem sice Na Křižáku dlouho nebyla, ale dobře si pamatuji ten krpál nahoru. A ze začátku to fakt vypadalo, že bude Jura stávkovat a nepůjde. Nakonec ale spatřil na vrcholku koníky, ty on moc rád, a tak jsem ho tam za pomocí bonbónových úplatků dostala. :)

Koníci byli samozřejmě největší atrakce dne, ale i přímo v areálu poutního místa to bylo krásné. Je nádherně opravený, je tam spoustu lákadel pro děti, dětský koutek, kam se oba okamžitě zaparkovali a já si tak relativně v klidu prošla výstavu fotek z doby, kdy Křižák patřil rodu Schwarzenbergů.

Zjišťuji, že moje doměnka, že výletit takto s dětmi jen v létě, je mylná. Pokud tedy bude počasí, vytáhnu je každý víkend, kam je to půjde. Mám v plánu konečně rozhlednu Hradiště, protože s tatínkem bychom tam dorazili, až bude dětem 18! A také Dívčí Kámen, na který mě nalákala blogerka Dáša z blogu Cestou necestou, který jsem nedávno objevila a moc se mi líbí. Kdo rádi cestujete, doporučuji. :)

Mimochodem, pokud tu mám nějaké čtenáře/čtenářky z jižních Čech, co také shání nějakého parťáka na výlety, ozvěte se. Třeba bychom mohli výletit společně a byla by větší legrace. :D

A teď už fotky...

Vaše Sabi!





















 
 







 






 









 
 
 


Komentáře

  1. Sabi, parádní výlet a moc hezké fotky, nejvíc mne zaujala ta pátá a šestá, ty jsou wau. A dětičky jsou úžasné, je vidět, že se malá ráda fotí.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, moc děkuji za krásný komentář. :) Fotila jsem tentokrát jen mobilem, ale příště už zase vytáhnu zrcadlovku. On ten mobil je pohodlný, ale zase je mi pak líto, když vím, že některé fotky by mohly být mnohem hezčí. HDR scénu do fotek přidávám přes aplikaci Snapseed. :)
      A ano, Nelu focení opravdu baví. A začíná to bavit i Jiříka, což mi dělá radost ještě větší. :D

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)