Vánoční kalendář pohádek a her


Čekání na Vánoce a adventní čas je podle mě to nejkrásnější roční období. Mám ho dokonce raději, než Vánoce samotné. To očekávání, těšení se a naděje. Zatímco o Vánocích jako dospělá pociťuji ztrátu těch nejbližších, kteří už nás opustili a nemohou být s námi. Rok od roku si víc a víc Vánoce užívám především prostřednictvím mých dětí. A tak se snažím, abychom si to užili se vším všudy - i s tradicemi a hrami. 

Adventní pohádky

Nejsem zrovna zastánce čokoládových adventních kalendářů. Rok od roku uvažuji nad tím, jak dětičkám vytvořím jejich vlastní advetní kalendář a nastrkám jim tam něco jiného, než bonbony a čokoládu. A nějak to časově nezvádám. Proto mě nadchnul projekt, na kterém se podílí i moje internetová kamarádka a spisovatelka Susana Snajdrová - Vánoční kalendář pohádek a her. 


O co se jedná? 

Jedná se o projekt pětice autorek, které píšou pohádky pro děti. Připravily unikátní adventní kalendář, který je zcela zdarma. Stačí se zaregistrovat na webových stránkách Vánočního kalendáře a pak už se jen těšit. Od 1.prosince až do Vánoc vám každý den přijde do emailu nějaký ten dárek, který si můžete s dětmi užít. Jednou to bude pohádka, podruhé říkanka, koleda či recept. Pokaždé získáte návod na hravé trvoření a vánoční aktivitu pro děti a rodiče. 

Kromě zmíněných webových stránek se můžete přidat i do facebookové skupiny a sdílet své vlastní nápady a zkušenosti, jak si s dětmi užít advent

Já už se nemůžu dočkat 1. prosince. A vy? :)

Vaše Sabi!

Komentáře