2 knížky pro nejmenší, které se dají prohlížet, číst i pohladit


Rádi si vaši nejmenší prohlížejí knížky a objevují svět kolem sebe? S novými nádherně ilustrovanými knížkami Co má štěně nejradši? a Co má kotě nejradši? můžete spojit oboje. Knihy jsou totiž nejen k prohlížení, ale také ke hlazení!


Název: Co má štěně nejradši? / Co má kotě nejradši?
Autor:  Daniel Mills
Nakladatelství: Rebo
Počet stran: 10
Rok: 2019

Recenze:
Tyto knihy jsem objevila náhodou, když jsem sháněla dárek pro svou dcerku. Publikace jsou vhodné i pro opravdu malé děti, jelikož jsou v pevné vazbě a jednotlivé listy jsou hodně tvrdé, takže knihy vydrží i hrubší zacházení.


Předností těchto knih jsou nejrůznější dotekové materiály, které jsou vhodně umístěny na ilustracích, a tak si je děti při prohlížení a čtení mohou zároveň osahat a seznámit se s nimi. Každý malý objevitel tak bude hned vědět, jak má štěně heboučký kožíšek nebo jak příjemný a pohodlný má kotě pelíšek. Dotykové prvky jsou umístěny na každé dvojstraně.
A co je obsahem knih? Malý čtenář se dozví co štěně nebo kotě rádo dělá, co mu chutná nebo kde spinká. U větších dětí můžete knihy číst formou otázek, na které vám dítě odpovídá a říká, jak je to správně. Je to velice zábavné a poučné čtení. Moje dcerka si obě knihy okamžitě oblíbila a chodí s nimi dokonce i spát nebo si je bere s sebou na návštěvy.
Rozhodně bych u obou knih vyzdvihla vynikající grafické zpracování obrázků, které je opravdu velmi líbivé a pro děti atraktivní. A s kreativním doplněním dotykových ploch ještě stouply v mém osobním hodnocení. Přestože knihy máme doma už nějakou dobu, dcerka je z nich stále stejně nadšená, jako když je dostala a nemine den, kdybychom si společně nesedly a alespoň jednou si knihy neprohlédly, nepřečetly a nevyzkoušely všechny povrchové úpravy. Hodnotím knihy tedy velice pozitivně a věřím, že i v budoucnu se setkám s takto krásně zpracovanými knihami pro děti.

Hodnocení: 10/10

Pro Bláznivou mámu napsala Romča :)

Komentáře