Vyzkoušeno: Ekologická drogerie Yellow & Blue




Nedávno jsem vám psala, že jsem pořídila Jiříkovi na zimu zateplené lyžařské kalhoty a svetr z e-shopu Mamaja.cz. Spolu s těmito kousky dorazila i ekologická drogerie Yellow & Blue. Samozřejmě to jsou jen zkušební sáčky, abych si mohla otestovat, jak mi bude vyhovovat. Jelikož se ale o ekokosmetiku i ekodrogerii v poslední době hodně zajímám, tak mě to zaujalo. Testování jsem tedy vzala opravdu od podlahy. :) Pojďme na to.

Prací gel z mýdlových ořech s vavřínovou silicí
Gel z mýdlových ořechů pro mě nebyl novinkou. Už jsem si ho vyzkoušela od jiné firmy, a to jak na praní, tak na nádobí. Ani jeden mě však nenadchnul. Ne, že by špatně pral. To ne. Prádlo po něm bylo v pořádku. Ale nesedla mi vůně. On tedy není nijak parfémovaný, ale prostě mi to přírodní aroma nesedí. Ostatně to mi nesedlo ani u jednoho tohoto produktu. Neměla jsem pocit čistě vypraného prádla, jako když ho vyperete v klasickém prášku či gelu a aviváži.

Máchadlo prádla s levandulí

Ke gelu z mýdlových ořechů jsem přidala Máchadlo prádla s aromatem levandule. Bylo měkké, příjemné na omak, ale prostě mi nevonělo. Bohužel. Já vím, že to není chemie, tak to nebude stejné, ale tohle asi objednávat nebudu.

Aviváž na syntetické textilie s levandulovou silicí

Tahle aviváž mě oslovila podstatně více. Levanduli nemusím mít všude, ale z prádla mi voněla. Tato aviváž je jen na syntetiku, takže ještě trochu mám, ale za sebe ji mohu doporučit.

Citronový gelový čistič na vodní kámen

Tohle byl super produkt! Já sice vodní kámen neodstraňuji každý týden, ale je fakt, že přípravky, které jsem až dosud používala, měly buď stejný, nebo horší účinek. Tohle krásně čistí, odstraňuje vodní kámen a částečně i začernalé mezery mezi dlaždičkami – bohužel s černým silikonem si neporadila. K tomu ale není určená. Za mě super prostředek a navíc přírodní. Tohle si objednám ve velkém balení.

Gel na nádobí s citronovou vůní

A tady bohužel zase nadšení nesdílím. Pro mě málo pěnivý produkt, špatně odstraňuje mastnotu a vůbec mi nevoněl. Vím, že to není u prostředku na nádobí tak podstatné, ale mě bohužel vyloženě smrděl.

Pár fotek Před a Po:







Tady mi gelík došel. Věřím, že kdyby bylo ještě trochu, byl by vodní kámen pryč úplně.



Tolik podrobný výčet o mém testování. Celkový dojem z ekologické drogerie Yellow & Blue není moc dobrý. Prakticky mi vyhovoval jen jeden produkt, který se dá využít jen občasně. Možná vyzkouším ještě jiné aviváže a prášek na praní. Uvidíme, jak mi sednou jiné druhy a vůně. :)

Pokud si tuto ekologickou drogerii chcete vyzkoušet sami, zakoupíte ji opět na e-shopu Mamaja.cz.

Vaše Sabi :)

Komentáře