Recept: Falešný medovník aneb Jak nabrat 5kg za víkend!


Původně jsem neměla v úmyslu sem recept dávat, protože to byl víceméně experiment a fotky jsou příšerné. Nakonec mě ale několik z vás ukecalo. Takže tady máte můj expreiment, jak vyrobit nepečený "falešní medovník" - já bych řekla spíš karamelkovník a zároveň jak nabrat aspoň 5 kg. za víkend. Protože než jsem stihla nafotit luxusní kostičku dortíku na úvodní foto, zmizel. :D


Co budeme potřebovat:


3 balení sušeněk Lotus
2 smetany ke šlehání
2 tvarohy - nebo mascarpone
2 vanilkové cukry
2 lžíce moučkového cukru



Postup: 

Sušenky Lotus rozbalíme a začneme skládat do vybrané formy. Ideální je hranatý pekáček. Můžete zkusit i klasickou kulatou dortovou formu, ale nevím, jak vám půjdou vyřešit zaoblené kraje.




V misce smícháme a našleháme tvarohy, šlehačky, vanilkový cukr a pokud máte raději sladší náplň, můžete přidat i jednu dvě lžíce moučkového cukru. Ale pozor - sušenky jsou samy o sobě hodně sladké!

Polovinu náplně nalijeme do formy. 
Znovu poklademe sušenkami. 
A nalijeme zbytek náplně. 


Pak vezmeme zbytek sušenek a rozdrtíme je. Pokud chcete hodně najemno, můžete je namixovat v mixéru na smoothie, jako já. Na můj vkus to ale bylo až moc jemné. Druhou polovinu jsem nadrtila ručně a posypala. Jsou tam sice i větší kousky, ale to ničemu nevadí. 






Posypaný dortík dejte alespoň na půl dne uležet do chladu. Sušenky nasají vlhkost, celý dort se krásně zpevní a zjemní. 
Kdo máte rádi oříšky či mandle, můžete je též nadrtit - rozmixovat a přidat do náplně i do poslední nadrobené vrstvy, Já jsem alergik, takže jsem to bohužel musela vypustit. Vaší fantazii se však meze nekladou. :)

Přejeme s Nelinkou dobrou chuť. :)





Komentáře