Moje cesta k duševnímu i fyzickému zdraví: Zdravý spánek



V létě jsem začala více myslet na sebe a na své zdraví. O tom už jsem psala. Není to však jen o tom, co jíme. Je to i o tom, jaký máme pohyb, jaký druh práce vykonáváme a jak se vyspíme. Jinými slovy, díky dennímu hrbení se nad notebookem a téměř nulovému pohybu mám zničená záda. Bolí mě i hrudní páteř, hůř se mi dýchá, a pohyb? Tak ten tak maximálně po bytě, po zahradě a do auta. Problém je i v matracích. Abychom byli celkově v pohodě, je potřeba zdravý spánek. A ten se bez kvalitních matrací neobejde.

Kde a na čem spím?

Nové matrace jsme kupovali v jakési akci 1+1 už před šesti lety. Jelikož mají matrace výdrž cca 5-7 let, je jasné, že ty naše už mají pomalu doslouženo. Jenže ony měly bohužel doslouženo mnohem dříve. Kupovali jsme je ještě, než jsem otěhotněla s Nelou. A jako těhotná (a těžká) jsem si často v posteli četla dlouho do noci. V sedě, opřená o polštář. A když se Nela narodila, už jsem měla v horní části vyseděný dolík. Matrace se otočila, a spalo se dál.

Problém je i v tom, že naše děti nedokážou spát samy. Když jsem ještě chodila do práce, nechápala jsem svého šéfa, že spí každou noc jinde a s jiným dítětem. Copak nemají svoje postele? Měly. A stejně tak je mají naše děti. Jenže s maminkou a tatínkem se spí lépe. A tak spím občas v manželské posteli, se všemi najednou, někdy jen s mužem, psem a Jiříkem, když chce Nela spát s tatínkem v ložnici, musím se krčit s Jiříkem v jeho posteli… Asi si říkáte: Proč? Jenže když pak desetkrát za noc vstáváte Jiříka uklidnit, tak rezignujete a vyspíte se kdekoli. I když špatně.

Potřebujeme nové matrace – zdravotní!

O problémech se svými zády a mým bojem za lepší zdraví vám ještě napíšu. Teď ale uvažuji nad koupí nových matrací. Už nechci žádné obyčejné, z Möbelixu či Skonta, jako posledně. Vážně nechci zažít, že budou po roce prosezené – proležené. Takže vybírám pečlivěji – na New Dreams. Tam jsem totiž objevila akce 1+1 na zdravotní matrace.

Mým favoritem jsou Zdravotní matrace MEMORY VERDE, které mají několik vrstev, možnost volby tvrdosti – což doufám, má záda ocení – pět zón, které usnadní uléhání i spaní, a vrchní vrstvu z paměťové pěny, která umožňuje zdravý a pohodlný spánek i bolavým zádům, svalům a kloubům. Pěna je navíc obohacena olejem z Verdeny a potah matrace obsahuje olivový olej. Pokud jako já netušíte, k čemu je to dobré, tak jsem si zjistila, že organismus se během spánku lépe zregeneruje a člověk má pak více energie.

Na New Dreams jsou k dispozici i další zdravotní matrace. Záleží na tom, jaké má člověk problémy a která matrace by pro něj byla nejvhodnější. Pokud uvažujete nad novými matracemi, doporučuji kouknout na tento e-shop. Kromě bohaté nabídky mají i velmi příjemné ceny.

Vaše Sabi :)


Komentáře

  1. Děkuji moc za radu. Ta matrace je suprová. Kupovala jsem na ní ještě krásnej přehoz z mikrovlákna a pecka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)