Výlet na Buben aneb po stopách hrdinů z mé nové knihy


V lednu 2020 vyjde má další kniha, ve které se vracím k hrdinům té první - Gutty z Bubnu. Bude se odehrávat částečně v minulosti a částečně v současnosti. Hlavní hrdinka Natálie je historička a se svou kamarádkou archeoložkou se pustí do archeologických výzkumů na hradě Bubnu. Odhalí tajemství, které je zavede hluboko do minulosti. A bude potřeba, aby dořešila tragédii, která se tehdy odehrála. A já jsem se konečně po mnoha letech vypravila na Buben, hrad mého dětství, kde jsem prožila kus života a kde jsem nasávala lásku k historii. 


Na Bubnu jsem nebyla už asi 10 let, přestože ve svých knihách a vzpomínkách se tam vracím velmi často. Sleduji změny, které se tam dějí přes internet a facebookovou skupinu, ale byla jsem zvědavá, jak teď Buben vypadá naživo. Vzala jsem s sebou obě děti, sestru Lucku a babičku, která měla kdysi pod Bubnem chatu a kam jsme kdysi jezdili. 

Na Buben se teď nedá jet autem až pod hrad, ale je nutné zaparkovat na začátku lesa - pod viaduktem. Naštěstí mám v osadě pod Bubnem kamarádku, která tam chatu stále má a tak nás pozvala, ať dojedeme až do osady a zaparkujeme u nich. Janičko, ještě jednou moc děkuji! Jsem ráda, že jsme se zase po letech mohly potkat osobně. :)

Na Bubnu to je krásné. Pan Holý s manželkou a několika dobrovolníky z Plešnic a okolí se o hrad starají, dělají tam různá vylepšení, společenské akce a hrad zvelebují a udržují ho pro další generace. Patří jim můj velký vděk!

Babička si užila plno dojemných okamžiků. S Janičkou zavzpomínala na staré časy a lidi, kteří v osadě bývali a někteří jsou tam dodnes, viděla po letech naši starou chatu, která je až na barevný nátěr pořád stejná, a prošla se po hradě, kde vzpomínala na to, jak tam se mnou chodila a pomáhala mi opisovat informační tabule. 

Dětem se tam též líbilo, i když největší zážitek měli z pikniku, který jim babi Květa nachystala. A Lucka byla ochotná paní asistentka fotografka, která mi udělala pár pěkných foteček. :)








































Cesta, kterou se Petr dostal až do chaloupky bylinářky Liany :)


Skály, ze kterých se Evan zřítil i se svým koněm...



A naše bývalá chata...


Komentáře