Zařizuji nové dětské pokoje - na spaní i na hru



Není to tak dlouho, co jsem zveřejňovala článek o tom, jak dostali děti nové postele a předělávali jsme pokojíček. Tehdy se ale nemalovalo a také – i s novými patrovými postelemi nebylo v pokoji moc místa. Myslela jsem, že až půjde Nela do školy, uděláme jí pokojík v patře, kde jsem až dosud měla ateliér. Jenže tam není moc místa a navíc – místnost je špatně odizolovaná. V zimě by tam byla na hraní moc velká zima. Co s tím? Vytvořit a zařídit nový dětský pokoj – ve velké místnosti místo ložnice.

Škatulata, hýbejte se!

A tak nastalo velké stěhování. Ateliér jsem v potu a v horečkách (s angínou) vyklidila, manžel ho vymaloval a nastěhoval tam naši manželskou postel, komody a rybičky v akvárku. Do uvolněné ložnice, kde zůstala jen velká šatní skříň, se kterou není možné hýbat, se nastěhovaly dětské postele. Tak vznikl jeden velký pokoj určený hlavně na spaní, odpočinek a klidné hry (vysvětlujte to dětem!) a druhý pokoj, kde si hrají. Obojí je však potřeba dovybavit. A tak sháním koberec, záclony, další povlečení atd. Znáte to…


Dětský koberec na hraní

Jako první jsem se zaměřila na dětský koberec. Rozhodně nechci klasický koberec po celém pokoji. Máme tam kvalitní linoleum, takže hledám malý kusový koberec, ideálně takový, který bude lákat ke hře. Jelikož Jiřík miluje ježdění autíčky, ale také si rád hraje s farmičkou a zvířátky, zaujal mě oboustranný dětský koberec Silnice/Farma, který se dá otočit podle toho, s čím si zrovna bude chtít hrát. Zda je vhodný pro holky či kluky, to neřeším. Nela si většinou hraje s tím samým, co Jiřík (a naopak). Takže chvíli jezdí oba s autíčky a chvíli češou oba panenky. Farma a silnice se navíc dají označit za unisexové.


Dětské povlečení na střídačku

Dětské povlečení máme jedno. Nela má s motivem Ledové království a Jiřík Mašinku Tomáše. Jenže když ho potřebuju vyprat (což je s těmi dvěma celkem často), musím jim povléct obyčejné povlečení a to se jim nelíbí. Takže je potřeba dokoupit ještě nějaké dětské povlečení s veselým motivem, aby je „bavilo“ chodit spát.
Když už jsem byla na stránce Vesna.cz, kde jsem si vyhlédla zmíněný koberec, porozhlédla jsem se tam i po povlečení. Zatím jsem nevybrala, ale mezi mé favority patří povlečení s panenkou Santoro Gorjuss, to bych si klidně koupila i pro sebe do ložnice, pak pro Jiříka Prasátko Peppa – piráti, a nebo pak Hasiči, což by šlo povléct oběma.



Dětské záclony

A poslední, co je potřeba koupit, jsou dětské záclony. S těmi jsem měla problém už před lety, když jsem poprvé zařizovala pokojík pro Nelču. Dětské záclony a závěsy totiž buď nejsou, nebo jsou moc pestré a kýčovité. Vesna.cz má bohužel na výběr jen dva druhy záclon – s houbičkami nebo s hrou Člověče nezlob se, ale zase to není nijak výrazné, křiklavé a kýčovité. Takže možná objednám houbičky. Se záclonami ale ještě počkám, podle toho, jaké nakonec vyberu povlečení. Aby se to pak všechno netřískalo…



Jak se vám líbí můj výběr?

Vaše Sabi!

Komentáře