Opět na chalupě: Dobytek a polní focení :D


Na chalupu v jižních Čechách se vracím neskutečně ráda. Není to jen tím, jaký je tam božský klid, krásná příroda a plno zážitků pro děti. Je to hlavně tím, že tam vždy čeká teta (babi) Blani a "děda" Bohouš. Mám totiž úžasné babičky a dědečky, které mi poskytly nádherné dětství. Ale to, jak se Blani s Bohouškem chovají k mým dětem, je něco tak nádherného... Oni jsou jako pohádková babička s pohádkovým dědečkem. A děti je milují, respektují, poslechnou na slovo. 

Na chalupě své děti nepoznávám. Najednou nezlobí, nevyžadují bonbóny, sní všechno, co se jim dá na talíř... No a maminka také. Protože tak luxusně, jak se tam vaří, to jsem ještě nezažila ani v hotelu v Tatrách. Vlastně díky Blani s Bohoušem je celý pobyt pohádkový... A za to jim neskutečně moc děkuju a vážím si jich!!!

I tentokrát jsme šli pozdravit kozičky "k sousedům". Prasátko od loňského roku dost vyrostlo, už to není ten roztomilý bobánek, a krávu majitelé vyměnili za koně. Jmenuje se Charlie a je to ještě Janek. Ale třeba za rok už se na něm děti povozí. :) Jura opět místo aby krmil kozy, hlodal suchý rohlík sám. Jako by doma nedostával najíst. :D

Nelča dokonce měla novou kamarádku. Eliška od koziček šla s maminkou na chvíli " k nám" na chalupu a holky si spolu hrály a koupaly se v bazénu. Jen naše Nela Elišce pořád říkala Maruško. Po kom to to dítě má, že si nepamatuje jména? .... No po mně, jak jinak. :) To já bydlela půl roku na koleji se slečnou, jejíž jméno je mi dodnes neznámé. :D

Jelikož za chalupou vysekali kus pole, vzniklo tam krásné místečko na focení. Nemohla jsem to nevyužít a nahnala děti do kytek. Jíra na to měl svůj názor, focení ho nezajímalo a nebyla s ním řeč. Za to Nela si to vyloženě užívala.

A teď už fotky... :)

Vaše Sabi





























Takové to: "Dej babičce pusu..."


Komentáře