Kupujeme sporťák: Sportovní kočárky by měly být praktické, lehké a odolné


Jakmile dítko vyroste a hluboká korbička mu začne být malá, přichází na řadu sportovní kočárek. Ten dítěti, které již dokáže samo sedět, nabídne příjemný výhled a jeho rodičům naopak pohodlnou jízdu. Jakým kritériím podléhají sportovní kočárky? Co by měly splňovat, aby maximálně vyhovovaly jak dětem, tak i jejich rodičům? A na co byste si při výběru měli dát pozor?

U sportovních kočárků hraje hlavní roli hmotnost a skladnost

Dojde-li řeč na sportovní kočárky, měli bychom zmínit dvě nejdůležitější kritéria: hmotnost a skladnost. Čím lehčí kočárek bude, tím lépe pro vás - nebudete muset nosit těžkou váhu, což oceníte především v případě, kdy se rozhodnete s kočárkem cestovat. Lehký kočárek totiž bez pomoci někoho dalšího hravě naložíte například do autobusu nebo jiného dopravního prostředku.
Co se týče skladnosti, vybírejte kočárek, který složíte během pár vteřin. To se naopak hodí tehdy, kdy hodně cestujete autem a jste nuceni kočárek často skládat a rozkládat. Mít po ruce model, který během mrknutí oka složíte a ještě rychleji jej rozložíte je v tomto případě k nezaplacení. Důležité jsou samozřejmě i rozměry daného kočárku, kdy je lepší takový kousek, který po složení nezabere příliš mnoho místa a dá se tak pohodlně uložit nejen do kufru auta, ale třeba i doma do komory a podobně.

Pozor na vhodná kolečka

Stejně jako u hlubokých kočárků nebo trojkombinací i tady platí, že musíte věnovat pozornost kolečkům. Zde hraje důležitou roli skutečnost, jestli budete s kočárkem jezdit ve městě, nebo spíše v terénu. Do města se hodí menší, tvrdá a umělohmotná kolečka, která si hravě poradí s udržovanými a zpevněnými cestami. Pokud naopak víte, že budete jezdit převážně v terénu, radíme vybírat kolečka větší, gumová a nafukovací. Ta jsou i do náročnějších podmínek jako stvořená a vám i dítěti nabídnou to nejvyšší možné pohodlí.
U koleček je ještě potřeba zmínit možnost jejich fixace. Některé sportovní kočárky umožňují volný pohyb předních koleček, což je vlastnost, kterou oceníte spíše ve městě. Do terénu se pohyblivá přední kolečka příliš nehodí. Kdo ví, že bude oba terény střídat, může si pořídit kočárek, který má pohyblivá kolečka, jež se ale dají v případě potřeby zajistit tak, aby se samovolně nehýbala.

Pokud hledáte ještě podrobnější návod, jak vybrat dětský kočárek, najdete ho ZDE

Komentáře