Péče o pleť a můj boj proti akné



Čistá pleť bez pupínků, vrásek, pigmentových skvrn, to je věčné téma. U mě je to navíc ještě obohaceno pojmem „správně hydratovaná pleť“. Bojuji s tím od dětství. Vždy mám dva kompromisy – buď hydratace, ale pak mám akné, nebo čistá pleť, ale suchá a plná šupinek. V poslední době jste si ale možná na fotkách všimli, že se mi pleť opravdu hodně zlepšila. Čím to je a co dělat, aby byla i vaše pleť čistá, svěží a hydratovaná?



Pryč s akné

Jako puberťačka jsem si říkala, už aby mi bylo aspoň přes dvacet a zbavila jsem se akné. Pak jsem začala brát hormonální antikoncepci a pleť se zlepšila. Můj problém se objevoval vždy jen v týdnu, kdy jsem menstruovala. Ve 29 letech jsem antikoncepci vysadila s tím, že se chystám otěhotnět. Pečlivě jsem se detoxikovala, ale stejně jsem se akné nezbavila. Téměř pět let trvalo, než jsem objevila, jak se o svou pleť správně starat, aby nebyla posetá boláky a pupínky, aby byla správně hydratovaná, netvořily se hluboké vrásky a vypadala mladá a svěží.

Abyste se zbavili akné, je důležitý především detox celého těla a samozřejmě správné ošetření pleti. Můžete zkoušet pleť čistit i doma, ale nikdy nedosáhnete efektu jako v kosmetickém salonu. Proto doporučuji alespoň jednou za měsíc – ze začátku klidně i častěji – kosmetický salon navštěvovat.

Ideální pro vyčištění pleti a ošetření akné je ultrazvuková špachtle. Tahle chytrá pomůcka odstraní staré vrstvy kůže, bakterie a upraví alkalickou hodnotu pH. Aktivuje obnovení kožních buněk, dodá pleti kyslík a živiny atd. Je skvělá nejen na ošetření akné, ale i k redukci jizev po akné, pigmentových skvrn a některých typů pih.


Svěží pleť bez vrásek

Pro ženy do třiceti let je ošetření ultrazvukovou špachtlí většinou dostačující. Já, protože už je mi přes třicet a mám své zkušenosti :), doporučuji vyzkoušet i galvanickou žehličku. Ta vám rovněž pomůže odstranit akné, ale navíc zpevňuje kontury obličeje, přispívá k regeneraci a omlazení, redukuje vrásky, zeštíhluje obličej, aktivuje lymfu, pomáhá na váčky a otoky obličeje, podbradek, hluboké vrásky zmírňuje a drobné odstraňuje.

Není nutné nechat si hned píchat botox, když máte jiné možnosti. Pokud chcete chodit na kosmetiku v Praze, můžu vám rovnou dát i tip na kosmetické studio, a to Studio Lavande.

A jak pečujete o svou pleť vy?

Vaše Sabi :)

Komentáře