Můj tip: Čistá pleť i v létě


Ženský svět je o mnoho více komplikovaný než ten mužský, zvlášť, co se vzhledu týče. Upravený vzhled a pěstěný zevnějšek dá přeci jen trochu více práce než mužům, kteří líčení nebo kvalitu pleti téměř neřeší. A tak se hodí každý pomocník.


Make-up a potřeby k líčení objevujeme už jako malé holčičky, když potají u zrcadla zkoušíme maminčinu rtěnku. Postupem času si najdeme to své, co nám vyhovuje a naučíme se o pleť pečovat, starat se o ni s pomocí výživných krémů a také ji chránit kvalitním make-upem. V zimě to není pro většinu z nás problém a bez přemýšlení se nalíčíme, v létě se ale občas nechceme líčením zabývat a zvlášť ve volném čase nebo na dovolené. Mnoho žen navíc nepoužívá make-up ani pudr vůbec a tak je čistá a zářivá pleť základ. Nemusíme při péči o ní zapomínat na peeling, který pomůže odstranit odumřelé kožní buňky a vrátí pleti jas, vhodně vybraný kvalitní pleťový krém jí pak dodá hydrataci a pomůže zregenerovat.

Letní počasí však znamená i vysoké teploty, sluneční paprsky, vystavení pleti UV záření a také mnohem více času stráveného venku. S tím je pak spojená i větší zátěž, více prachu a nečistot na kůži a potřeba zvýšené péče. Ucpané nebo rozšířené póry nevypadají nijak hezky a ani ty nejlepší krémy nedokážou s nečistou pletí zázraky. Čas tak věnujte i čistění a to nejen speciálními přípravky, ale i napařování. 

Sauna na tvář se jednoduše používá a její účinky jsou hned znatelné. Pleť je vláčnější, snadněji vyčistíte póry a při přidání aroma esence pro vás bude napařování pleti rituálem podobným těm v lázním. Kromě těchto účinků vám ale sauna pomůže i v případě, že máte rýmu jste nachlazeni nebo vás provází bolesti hlavy a svalů. Vdechování horké páry pomůže od bolesti, uvolní dutiny a zbaví vás stresu a únavy. Kromě zářivé a čisté pleti tak budete mít i lepší náladu a více energie na všechny letní aktivity, na které se těšíte.

Komentáře