Kam se chystáme na dovolenou s dětmi? AquaCity Poprad – ráj pro děti i dospělé



Kdy jsme byli naposledy na opravdové dovolené? Asi ještě před narozením Nelinky. Což je už víc než pět let. Takže myslím, že si už opravdu zasloužíme vypnout a užívat si! Kolegyně v práci vždy jezdily do termálních lázní do Maďarska. To mi přijde s našimi prcky ještě dost daleko. Navíc miluji Slovensko, a hlavně Vysoké Tatry. Takže jsem hledala tam. A co jsem objevila? Největší wellness na Slovensku – AquaCity Poprad!


Bazény pro dobrodružství, legraci i relaxaci

Hledala jsem wellness pobyty, aby vyhovovaly nám i dětem. Jednak chceme, aby se dostatečně vyřádily, ale také si chceme trochu odpočinout. Jak to zkombinovat, abychom nemuseli zneužívat babičku?

AquaCity Poprad je největší wellness na Slovensku a říká se o něm, že je to doslova vodní ráj pod Vysokými Tatrami. O tom se můžete přesvědčit nejen osobní návštěvou, ale i záběry z kamery, které jsou k dispozici na webových stránkách. Pro mě je důležité a pozitivní už to, že jsou tam k dispozici hlídané dětské koutky! Juchů!

Tento Aquapark poskytuje 13 venkovních i vnitřních bazénů, ve kterých je termální voda o teplotě 28 – 38°C. Voda pochází z přírodního zdroje a její skutečná teplota je 50°C. Do bazénu je ochlazována technologicky na 36 – 38°C. Tato voda působí nejen relaxačně, ale i blahodárně na naše zdraví a pokožku. To je ještě umocněno minimálním používáním chlóru. Na dezinfekci místních bazénů se používá jen minimum. Čistí se pomocí UV záření. Díky tomu se vám nevysušuje pokožka a voda nedráždí oči. To ocení nejen dospělí, ale hlavně děti, které oči občas prostě nezavírají.

K dispozici jsou klasické a plavecké bazény, ale především sedací a relaxační bazény, atrakce pro děti i dospělé, jako např. bazén Mayská pyramida, Ostrov pokladů a další. Dětské bazény jsou uvnitř i venku, takže se nemusím bát jet do tohoto Aquaparku klidně až na podzim.

Velkou atrakcí jsou bazény Blue Diamond s magickými světly, nebo Blue Sapphire, kde si můžete užívat dokonce vodní laserovou show.


Kryocentrum pro zlepšení zdraví

Jelikož v poslední době bojuji se svým zdravím, zaujalo mě vedle běžných wellness procedur Kryocentrum. Jedná se o krátký pobyt v komoře s teplotou -120°C, po kterém následuje intenzivní cvičení – kinezioterapie. Sice nejsem vůbec sportovní typ, ale tohle mě opravdu zaujalo. Může vůbec člověk vydržet v takovém mrazu? Důvěru ve mně vzbuzuje fakt, že se vše děje pod lékařským dohledem.


Zakladatel Jan Telenský

Možná si říkáte, proč vám sem chci psát něco o zakladateli. Ale kdo mě znáte, tak víte, že jsem on-line podnikatelka, pracuji na svých snech a moc ráda objevuji osobnosti, co to mají nebo měly stejně. A Jan Telenský je dokonalý zdroj inspirace.

Narodil se do komunistické éry a odmítl se podvolit režimu. V 68. roce emigroval do Velké Británie, kde posléze začal podnikat. Soustředil se hlavně na nákup nemovitostí, jejich rekonstrukci a pak samozřejmě výnosy. Nebudu tady rozepisovat všechno. Podstatné je, že tento člověk dokázal velké věci a založil zmíněný AuqaCity Poprad, který je v současnosti jedním z nejvíce ekologických resortů a produkuje minimum emisí. Vyhrál díky tomu i řadu ocenění.

Motto Jana Telenského:
 “Snaž se o jasné definování cíle a udělej nemožné možným bez výmluvy”

K tomu už snad není co dodávat…
Snad jen – kdo se přidá a pojede s námi?

Vaše Sabi :)

Komentáře