Nela a její první hasičská soutěž - květen 2019


Před více než čtyřmi roky odjel manžel na služební cestu a já si vzala dovolenou, abych vymalovala celý barák. Byla středa. Já jsem se vším skončila, uklidila, pořádně si zatopila v kotli, protože byla zima (listopad) a těšila se, jak si odpočinu. Místo toho mi chytil komín. Nad střechou šlehaly plameny, celý barák zapáchal spáleninou a já se chytala za hlavu. Co teď? 


Co jiného jsem mohla dělat, než zavolat hasiče. I když to vypadalo děsivě a naběhli do domu s hasicí hadicí, naštěstí nebylo třeba prolít komín vodou. Oheň se zkrotil sám, jen termokamerou kontrolovali, zda nepronikl někam do baráku a mezi cihly. Tehdy si ze mě všichni dělali legraci - manžel odjede na služební cestu, a já si nemůžu jako každá jiná ženská pozvat jednoho milence - já si pozvu domů rovnou hasičský sbor

Manžel po návratu dodal - "A ne že mi za měsíc řekneš, že jsi těhotná!" 

Byl den před štědrým dnem a já manželovi sdělovala radostnou novinu - bude otec. A samozřejmě celé těhotenství do mě rýpal, že je zvědavý, jestli se narodí s helmou a hasičskou hadicí v ruce. 

Nenarodila. Ale netrvalo ani čtyři roky a v ruce ji držela. :)

Do hasičské přípravky Nela chodí necelé dva měsíce. Nečekala jsem, že to bude tak rychlé, ale dobrovolní hasiči ve Velešíně jsou úžasní. S prcky to umí, a to i s tak maličkými, jako je Nela. Mají k nim skvělý přístup a nechali je rovnou soutěžit v dnešní velešínské soutěži. Přípravka soutěžila jediná, takže samozřejmě vyhráli zlatou medaili. Myslím, že s ní Nela půjde do vany i do postele. Odmítá ji sundat z krku a pořád ji všem předvádí. Byl to pro ni úžasný zážitek - a pro nás také, co si budeme povídat! Moc se všichni těšíme na pokračování. :)

Dobrovolným hasičům ve Velešíně děkujeme! :)

A teď pár fotek - na ty čekáte ne? :D












 












Komentáře