Jiřík oslavil 2. narozeniny!



Letí to! Neskutečně! Já vím, že je to takové klišé, které píšu u těchto jubilejních článků pořád, ale je to tak. Ještě nedávno to byl takový malý prďolka, kterého mi položili na břicho a on se hned přisál. A to mu vydrželo až do teď. Mé pokusy o odstavení šly do kopru. Vydržím vzdorovat vždy čtyři měsíce a pak stejně povolím. On chce maminku, já chci jeho. Neumím mu to odepřít. Někteří mě za to odsuzují, že mu tím jen ubližuji, ale já na to mám jiný názor. Ale teď už k oslavě. 

Původně jsem plánovala dětskou party v mateřském centru Klubíčko u nás ve Velešíně. Jenže z pozvaných lidí mi několik odřeklo účast a dělat tam oslavu pro celkem tři děti (nakonec byly čtyři), to mi přišlo zbytečné. Nachystala jsem proto všechno u nás doma, hlavně na zahradě. A myslím, že se to vydařilo. :)

Dorazily obě babičky i jedna prababička, teta Lucka se strejdou Vaškem, a hlavně malý Vašík, na kterého jsme se s Jurou těšili. Překvapení dne mi udělala teta Blani s Bohoušem, kteří dorazili také a přivezli Nele kamarádku Ellu, kterou už znáte z našich příhod na chalupě. Jura s Vašíkem sice nakonec soukromničili a hráli si spíš každý sám, ale užili si to, a to je hlavní. Holky byly naopak pořád spolu, lítaly po domě i po zahradě v kostýmech Elzy z Ledového království a byly tak rozjařené, že nemohly večer ani usnout. 

K jídlu jsem nachystala řízečky pro děti, rolky z listového těsta, slaniny a sýra, různé tyčinky, brambůrky, křupky pro děti a hlavně ovoce. Moje mamka dovezla krásný dort, který jsem nechala udělat u paní Zdenky Krajdlové v Nýřanech a opět byl vynikající! Večer se opékaly špekáčky a klobásky.

Jiřík dostal dárečků tak akorát (návštěvy měly zakázáno kupovat hory nesmyslů, protože to už nemáme kam dávat). Od tety Lucky a od Vašíka dostal malá autíčka s takovou malou autodráhou - to má největší úspěch, hraje si s tím pořád. Od nás nákupní košík, se kterým pořád drandí u prababičky Květy, tak aby ho měl i doma, a dvě sady ovoce a zeleniny z plastu, spojené suchým zipem. Baví ho krájení a těch pár kousků, co kdysi dostala Nela, už bylo poztrácených a skoro nelepilo. Od babičky z Nýřan dostal auto, od tatínka speciálně tank a od babičky z Kaplice velký šlapací traktor i s vlekem. Od ostatních pak peněžní příspěvky, za které mu ještě dokoupím oblečení a boty na léto. 

Všem, kteří se zúčastnili, moc děkuji! Bylo to skvělé hlavně díky vám! A musím se přiznat, že jsem si to užila možná víc než ty děti. :D

A teď už nějaké fotky. :)






Pokus o zapálení svíček - foukal sice jen mírný větřík, ale i to se ukázalo jako velký problém. :D




Nakonec Jiřík místo foukání chytal ten zbytek plamínku....



Jiřík pro samá auta neměl čas na ostatní gratulanty. Teta Lucka si ho musela doslova ulovit. :D









Komentáře

  1. Jiříček si to určitě skvěle užil ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten tak nějak normálně. Nejvíc si to užila Nelča s kámoškou. A Jura si stejně nejvíc hrál s hasičským autem, co si přinesl s sebou Vašík. :D

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)