Velké změny v našem obýváku - vybírám novou sedací soupravu!



Kdo máte v domě dvě malé děti a dva velké psy jako my, asi je vám jasné, že je to dohromady taková malá likvidační četa. A i když to původně nebylo vůbec v plánu a naše sedačka měla ještě pár let vydržet, není zbytí. Začínám se poohlížet po nové sedací soupravě. Také proto, že chystám takovou velkou změnu s jednou starožitnou knihovnou…


Likvidační četa v bytě

Takže jak je to s těmi dětmi a psy? Po bytě lítají jako neřízené střely (všichni), na pohovce a křesle skáčou jako by to byla trampolína (děti). Jiřík to na sebe dokonce napráší – huláká vždycky: „Mami, kákám!“ I přes přísný zákaz tu a tam vlezou na gauč s rukama od čokolády, jogurtu, nebo – úplně nejhůř – od lízátka. A aby toho nebylo málo, tak Jiřík všude tahá flašku s pitím, která samozřejmě každou chvíli teče. No a do toho dva chlupáči, kteří všude zanechávají chlupy – asi si dovedete představit, jak dobře jdou z gauče dolů. Navíc oba slintají, občas mi utečou na sedačku s tlapami od bláta a dělají, že jsou neviditelní… A Lordík má podivnou úchylku – olizuje opěrky!
Takže sedací souprava, kterou jsme kupovali v roce 2011 prostě hlásí, že potřebuje vyměnit. Jenže, jakou „náhradu“ vybrat?

Jak vybrat sedací soupravu?

V první řadě budeme muset pořádně měřit. Potřebujeme sedačku velkou, protože je nás hodně, ale takovou, aby se vešla do našeho nevelkého obýváku. Ideální je rohová sedací souprava, stejně jako je ta současná. Já však koketuji s velkou změnou. Přemýšlím, že vyhodím obývákovou stěnu a místo ní nastěhuji starožitnou knihovnu, kterou jsem tak trochu podědila. V tom případě by se TV musela pověsit na protější stěnu a sedačka by nebyla na stejném místě, jako nyní, ale posunula by se zády k oknu – kus od topení. To by mi umožnilo vybrat sedačku rovnou, popř. dokonce velkou sedací soupravu do tvaru U.

Další kritérium, které nehodlám přehlédnout, je materiál. Potřebuji takový, aby se do něj nezapichovaly krátké psí chlupy, aby byl velmi odolný – přece jen děti a také těžcí psi s ostrými drápy, a měl by jít dobře očistit – ideálně vlhkým hadříkem. 

Pojďme se tedy podívat, jaké sedací soupravy se mi líbí a jaké mám vyhlídnuté:

I když si do obývacího pokoje nastěhuji knihovnu z konce 19. století, nebráním se moderní sedací soupravě. Jestli se mi totiž něco hodně líbí, pak je to kombinace moderního a „starého“ nábytku. Proto se nebojím různých variant a kombinací.

Nejvíce mě zaujaly tyto sedací soupravy do tvaru U. Mám však obavu, že budou příliš veliké.



Střízlivější tedy pro nás nejspíš bude rohová sedací souprava, kde jsem objevila dokonce takový kousek, který by mohl i korespondovat se starožitnou knihovnou. Navíc je v krásné svěží barvě! Co na to říkáte?



A moje favoritka:


Co říkáte na sedací soupravy, které jsem vybrala na Dona-shop.cz? Líbí se vám, nebo byste vybrali jiné?

Vaše Sabi :)

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)