Naše rodinné Velikonoce 2019


Velikonoce nějak extra neprožíváme. Kdo mě sledujete a čtete delší dobu, dobře to víte. Přiznávám, že se každý rok dušuji, jak se na ty příští nachystám, nazdobím byt, budu s Nelinkou barvit vajíčka atd. A letos opět, jako každý rok, jsem to nestihla. I tak ale byly naše Velikonoce krásné. Jeli jsme zase k babičkám a prababičkám do Nýřan, děti hledaly zajíčka na zahradě, atd. Mrkněte na fotočlánek a uvidíte sami. :)

Zdobila jsem tentokrát opravdu "za pět minut dvanáct". Ve čtvrtek, den před tím, než jsme měli odjet k babičkám. Byla jsem zavalena prací a chtěla jsem hlavně dodělat nasmlouvané zakázky dřív, než odjedeme, protože pak už bych to samozřejmě nestíhala. Proto jsem omezila výzdobu na velikonoční ubrus, pár ubrousků, nějaká ta vajíčka, která jsem vylovila z krabice a nové zápichy, které jsme dělali s Nelčou.

Zápichy nakoupila babička z Kaplice v Pepcu a nejprve nějaké lepila s Nelčou na spejle ona a poté jsme to dodělaly s Nelinkou spolu. Vypadá to moc pěkně, ale úplně dobře to nedrží. Také to nebylo asi myšleno na zápichy. Jsou to 3D samolepky.

A když jsme obešli babičky a posbírali nadílku, dozdobila jsem byt čokoládovými slepicemi a zajíci. Ovšem jen na chvíli. Další den jsem to zase uklidila, protože mi na to děti chodily a ustavičně se cpaly čokoládou.

Největší radost mi udělal děda Bohouš, vyrobil mi před vchod do domu čtyři boží zajíce ze dřeva, kterým jsme s Nelčou domalovaly oči, pusinky a vousky. Máme je tam pořád. Myslím, že nevadí, když je tam nechám až do podzimu. Jsou to totiž zajíci - my čtyři (táta, máma, děti). :D

A teď už dost řečí. Pojďme na ty fotky. :)

Velikonoce u babičky - babi opět neposlechla a nakoupila plno sladkostí... Ale i krásných a praktických věcí na sebe a dvě knížky pro děti. :)



Fotky do rodinného alba - praprababička s mými dětmi. S Nelinkou rozdíl 100 let, s Jiříkem rozdíl 102 let.

 




 Babičky nová čičina Matylda...



A starý invalida Matýsek...


Jak zlikvidovat kolíky během pěti minut?



Nela tvoří alespoň s babičkou


Hledání dárků od zajíčka u babičky na zahradě







A tohle už je zaječí nadílka u nás doma...






A konečně nějaká ta má výzdoba. :)











 A jaké byly vaše Velikonoce? :)

Vaše Sabi



Komentáře