3 tipy na nádherná nová velkoformátová leporela


Také máte doma malé zvědavce, kterým byste rádi přečetli knížku, ale oni vám do toho neustále povídají? Místo, aby vás nechali číst naspaný příběh, reagují na obrázky a ilustrace v knížce a popisují si je podle sebe? Tak je nechte. Pořiďte jim k tomu některou ze skvělých tvrdých leporel velkého formátu, které vychází třeba v nakladatelství Ella a Max. Aby vaše rozhodování bylo jednodušší, mám tady pro vás hned tři tipy na novinky.



Hned první z těchto krásných plně ilustrovaných knih je věnována milovníkům aut. Kdyby to bylo Ferarri, darovala bych knihu manželovi. Porsche ho sice nebere, zato Jiříkovi, který miluje auta, bude vyhovovat skvěle. Jiřík totiž o knížky v poslední době vůbec nemá zájem, což mě hodně mrzí. Když jsme ještě spali všichni společně na manželské posteli, četla jsem jim každý večer a Jura vydržel ležet vedle mě a Nely, a poslouchat. Nyní mají každý svou postýlku a společné čtení se nedaří. Většinou vydrží chvilinku vedle nás s Nelčou a pak sleze z postele a jde si hrát. Sám se ke knize nehrne vůbec. Auta ho ale zajímají čím dál víc.






Porsche je krásná velkoformátová publikace na tvrdém papíru, která obsahuje plno obrázků aut. Na sedmi dvoustranách si můžeme s Jurou prohlížet, jak takové auto vzniká, jaké má přednosti, kolik existuje druhů a barev, můžeme si společně vymyslet příběh, kde auta budou závodit na velkém okruhu, hledat fanoušky, fotografa, opraváře a automechaniky, nebo zavítat do muzea aut.
Zatím mám pro Jiříka knížku schovanou k svátku, tak uvidíme, jak se mu bude líbit.



Další knihou z této nádherné edice, rovněž z nakladatelství Ella a Max jsou HASIČI. Proč jsem vybrala právě hasiče? Protože naše Nela začala před pár týdny chodit do hasičské přípravky a strašně ji to baví. Jsou tam i její „pšátelé“ – rozuměj spolužáci ze školky, šikovní páni hasiči a hlavně – hasičské vozy, se kterými se podrobně seznámili hned první hodinu. Další týden už se s jedním vezli na první cvičení v terénu.

Takže už asi chápete, proč tuto knihu Nela bude nutně POTŘEBOVAT. Najde v ní totiž hned pět dvoustran plných obrázků. V nich může hledat a učit se, jak to vypadá v hasičárně (a porovnávat velkou hasičárnu na obrázku s tou naší malou), jak vypadají hasičská auta, co v nich všechno je a jak vypadala historická hasičská vozidla. Zažije velké dobrodružství, až se bude hasit požár, likvidovat škody po záplavě, nebo až se budou odchytávat zvířátka. A nebude chybět ani zábava, např. na hasičském odpoledni.





Od této knížky si slibuji, že bude Nelu hodně bavit a zároveň se z ní lecos naučí. Když už nic jiného, alespoň si zopakuje, co se bude v hasičárně učit v praxi.



Poslední z novinek je velkoformátové obrázkové leporelo, které znázorňuje každodenní činnost několika postav. S těmi se děti seznámí hned na první dvoustraně a na pěti dalších pak mohou pozorovat, co se všechno během dne může dělat a co se může stát. Nahlédnou nejen do pokojů jednoho velkého domu a na jeho obyvatele, ale poznají, co se během dne děje ve městě, na vesnici nebo na dětském hřišti. Tato knížka ukrývá plno příběhů, které jen čekají, až je oči malých čtenářů objeví a až je jejich drobná ústa začnou vyprávět.





O tuto knížku si budete moc brzy zasoutěžit na facebookové stránce Bláznivé mámy. Takže ji pozorně sledujte, ať vám soutěž neunikne!

A kdyby se vám nechtělo čekat, zda vyhrajete, všechny tyto krásné publikace můžete koupit na stránkách Prescogroup.

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Vypadají skvěle, a hasiče asi potřebujeme doma :D můj je totiž hasič, tak malá už má i hasičcký bodíčka :d

    MOJE TIPY NA JARNÍ LÍČENÍ

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)