Vybíráte náušnice? Poradíme, jaké zvolit k Vašemu tvaru obličeje


Vybíráme-li doplněk jako například šperk, je třeba zvažovat nejen to, zda-li se nám šperk líbí nebo ne, ale také nám především musí slušet!

Obecně se dá říci, že stříbrné náušnice mají výhodu ve svém univerzálním pojetí. Tedy hodí se k jakémukoliv oblečení i odstínu pleti. Problém však může nastat při výběru tvaru šperku či jeho druhu. Musíme totiž uvažovat nad svým tvarem obličeje. Pokud se nám podaří vhodně vybrat, snadno šperk nejen zakryje nedostatky, ale udělá z nich přednosti. Naštěstí žijeme v době, kdy můžeme vybírat z nepřeberného množství druhů šperků. Jak správně zvolit?

Volíme kontrast

Asi se shodneme na tom, že honba za co nejlepším vzhledem je nekonečný boj. Neustále máme tendenci na sobě něco měnit. A když už najdeme to pravé, po čase se vše okouká a celý kolotoč začíná nanovo. Neznamená to, však, že bychom se tím měli nějak výrazně trápit.
Máte-li v merku nákup stříbrných náušnic, vždy dbáme na to, aby nám pomohly naše nedostatky zakrýt. Jak na to?
·         Pro kulatý a malý obličej volíme vždy dlouhé visací náušnice, ideálně s ostrými a hranatými tvary
·         Naopak pro protáhlý obličej by měla volba padnout spíše na náušnice pecky
·         K hranaté tváři je třeba kupovat kruhy či oválné tvary. Vynechme trojúhelníky či čtvercové tvary.
·         Srdcový obličej s úzkou bradou pak skvěle doplní náušnice, které se na konci rozšiřují

Když si nemůžeme vybrat

Tento problém bývá velmi častý. Vybrat si šperk? Ale který? Pokud stále nemáme jasno ani v tom, jaký tvar obličeje vlastně máme, je vhodné podávat se na internet, který nám v objasnění této problematiky pomůže. Díky tomu pak můžeme vhodně zvolit nejen náušnice, ale jakýkoliv doplněk. Pro porovnání obličejů je vhodné si udělat klidně i fotografii. Ve focení selfie jsme myslím všichni jedničky. Určitě bude fajn, přizvat si případně kamarádku, aby nám s volbou pomohla.
Nakonec, existuje celá řada e-shopů, která problematice rozumí, tak se nebojte je kontaktovat s radou o pomoc. Jistě Vám i oni dokáží říci svůj názor.

Komentáře

  1. Krásné kousky :-) já jsem spíše na nějaké hodně výrazné, ale teď kvůli brýlým jsem naušnice zcela odložila.. :(

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)