Tip: Pomocníci do domácnosti - Funkční, neobvyklí a krásní na pohled



Vaše lednička připomíná neudržovanou plakátovací plochu, a vlastně si už ani nevzpomínáte, jakou má barvu, protože každý volný centimetr pokrývají lejstra a papírky: zdařilé výkresy ze školky, fotky z rodinných výletů, lístečky s důležitými telefonními čísly, papíry s malou násobilkou a s přítoky Vltavy, oblíbené citáty nebo důležité vzkazy pro jednotlivé členy rodiny. A korková nástěnka nad kuchyňským stolem je na tom podobně: při každém závanu vzduchu z ní jako podzimní listí odlétají špatně připevněné útržky vašeho rodinného života.

Víte, co? Máme pro vás praktické a funkční nápady, jak nastolit řád a zároveň si zkrášlit domov. Stěny vašeho bytu už nikdy nebudou jako předtím! Podívejte se, čím je můžete ozvláštnit. 


Organizujte chod rodiny na kuchyňské stěně.
(pro manažer(k)y domácnosti)

Kuchyň bývá strategickým místem, kde se scházejí všichni členové rodiny, nejen kvůli jídlu, ale aby si popovídali a probrali všechno důležité – od velkého nákupu přes rozdělení úkolů na následující týden až po itinerář nedělního výletu. Jako ti, kdo řídí domácnost, často potřebujete rychle zaznamenat dohodnuté nebo rozdělit úkoly. V tom vám pomůže Wrap-up, samolepicí, popisovatelná magnetickou tapeta, která promění kuchyňskou stěnu ve velký poznámkový blok, vzkazovník, plánovací kalendář pro děti, případně foto nástěnku. Anebo jen menší kousek zdi, protože tapetu lze nařezat na libovolný rozměr.

Instalace se obejde bez lepidla a zvládne ji každý, kdo aspoň jednou v životě připevňoval nálepku nebo samolepicí etiketu. Jen je třeba dát pozor, aby stěna byla hladká. Nerovných ploch se ale nebojte, tapeta Wrap-up je dost silná na to, aby tyto „křivky“ obemkla bez rizika protržení. A co víc, nepotřebuje zasychat, takže ihned po nalepení ji můžete začít používat.


Co si jednou speciální fixou poznamenáte, to na tapetě také zůstane – bez ohledu na připojení k internetu nebo dobitou baterii. Užijte si půvabů offline života! Věřte, že klasická pevná tabule ani běžná samolepicí tapeta vám takový komfort neposkytnou. A to mluvíme nejen o funkčnosti, ale i o vychytaném designu.

Tip: Až vám někdy polezou písmenka i ušima, neváhejte všechno z tabule smazat a dopřát si chvíli odpočinku při pohledu na nekonečnou, nedotčenou, sněhobílou plochu. Chytání lelků je povoleno!
Zařiďte si v pracovně magnetické fotbalové hřiště.
(pro fanoušky)

Na magnetické tabuli, kterou si pověsíte třeba nad pracovní stůl, můžete mít například schematický nákres fotbalového hřiště, nad nímž si jako trenér místní jedenáctky v klidu podumáte o herní strategii pro další zápas. Pokud ale nesledujete kopanou, zato máte rádi vlaky, papoušky, Simpsonovy, Queen, Shreka nebo třeba české hrady, vůbec nevadí –
jakýkoliv motiv si vyberete, takový budete mít na tabuli. Ať pro svou vlastní potěchu, nebo jako neobyčejný dárek. Zkrátka jen řeknete svoje přání a vše ostatní za vás zařídí profesionál  (od nákresu po tvorbu) a za skvělou cenu.


Vášnivý houbař ocení tabuli s přehledem jedlých a nejedlých hub, milovnice módy nebo švadlena se ráda pokochá pohledem na design obálky meziválečného módního časopisu, šťastná babička bude zbožně koukat na fotografii prvního vnoučete. A všichni dostanou k magnetické tabuli mazací fixu k zapisování připomínky a poznámek.

Tip: Seznam možných návrhů je prakticky nekonečný. Pokud objednáváte tabuli pro sebe nebo pro členy rodiny, dbejte na to, aby výsledek ladil s interiérem bytu.  



Dovolte písmenkové tabuli, ať naučí vaše děti abecedu.
(pro školáky)

Dětem, pro které abeceda dosud představuje nesourodý shluk podivných klikyháků, pomůže písmenková tabule poznat jednotlivé znaky a naučit se je řadit do slov a vět. Písmenkové tabule jsou designovým hitem současných domácností.

A poslouží potomkům i později, až budou odhalovat taje pravopisu. Ostatně vyměnit „y“ ve slově „vichřice“ je hračka. Plastová písmenka se do tabule snadno zasazují a stejně snadno odebírají, takže potomek se bude moci zcela soustředit na samotný úkol sestavit správné a srozumitelné sdělení.
Tip: Až děti vyrostou, můžete tabuli přesunout z dětského pokoje na předsíň a použít ji k zapisování vzkazů. Nebo si z písmenek aspoň vysázet jmenovku na dveře.


Darujte teenagerovi do jeho kutlochu kouzelné štítky.
(pro dospívající)
Chcete pořídit školou povinnému potomkovi něco fakt užitečného? Štítky Magic Chart Notes se mu budou hodit nejen na poznámky, ale také mu usnadní studium. Využije je třeba při brainstormingu, vytváření prezentací nebo myšlenkových map. Na rozdíl od svých papírových příbuzných, které lze je použít jen jednou a ještě se často odlepují, jsou Magic-Chart Notes malý zázrak.


Statická elektřina drží tyhle lístečky pevně na jakémkoliv hladkém povrchu a je jedno, jestli jde o sklo, dřevo, zrcadlo, pělast, kov nebo omítku. Stejně snadno je pak odlepíte a přesunete jinam. Anebo prstem či ubrouskem smažete původní text a přiloženou fixou napíšete jiný.

Tip: Magic-Chart Notes mají o něco větší příbuznou, která si říká Magic Chart. I tato bílá přenosná fólie snadno přilne k různým povrchům a lze ji použít opakovaně. Váš student ji ocení jako náhradu tabule či flipchartu, a až se půjde učit ke kamarádovi nebo vyrazí do školy, může si ji srolovanou do pouzdra vzít s sebou.   


Nechávejte v ložnici romantické vzkazy.
(pro milující partnery)
Postel, šatní skříň, snad ještě komoda či malý stolek. V ložnici obvykle přes den moc času netrávíme, takže bývá zařízená jednoduše a účelně. Co takhle obohatit interiér o nový a elegantní prvek? Může jím být třeba designová skleněná tabule, ať už modrá, červená nebo bílá. Ráno přece odcházíte z domova dřív, než se váš partner vůbec vzbudí, takže si celý den můžete představovat, jak moc jste ho potěšili zamilovaným vzkazem, který jste mu před odchodem napsali na tabuli.

A protože napsané jde z tabule snadno smazat, už teď můžete začít přemýšlet o dalším psaníčku. Není to snad romantičtější než esemeska?

Tip: Před usnutím býváme uvolnění, a proto nám často přicházejí ty nejlepší nápady. Buďte si jistí, že už vám nikdy neutečou, zapíšete-li si je hned na skleněnou tabuli na zdi u postele.  


Komentáře