3 tipy, jak si zpestřit domov pomocí magnetické barvy



Znáte magnetickou barvu? Barva obsahuje feromagnetické částečky, takže z obyčejné stěny snadno vytvoříte magnetickou nástěnku pro fotografie z cest, obrázky svých dětí nebo důležité poznámky. Inspirujte se 3 tipy na využití barvy a oživte interiér domova.


Co je magnetická barva Magnet Paint


Magnetická barva na zeď Magnet Paint obsahuje kovové feromagnetické částečky, díky kterým ke zdi snadno přichytíte magnety. Můžete si tak vytvořit originální magnetickou tabuli na fotky nebo vzkazy. Barva je na akrylové bázi, má tmavě šedou barvu.

Podívejte se na 3 tipy, jak si pomocí barvy na magnetické tabule na zeď zpestřit domov.

1. tip – Vytvořte pruh přes stěnu v dětském pokoji


Natřete barvou zeď v dětském pokoji a vytvořte dětem magnetickou nástěnku. Mohou si tam vystavit svá malířská díla, pohlednice, obrázky zvířátek nebo plakáty oblíbených celebrit. Na stěně mohou děti obrázky často měnit, a to bez vrtání do zdi.


2. tip – Natřete pruh na zdi v předsíni


Nabarvěte barvou úzký pruh v předsíni a přichyťte na nástěnku důležité vzkazy. Tak je budou mít členové rodiny při odchodu ihned na očích a nebudou se moci vymlouvat, že zapomněli zajít na poštu nebo nakoupit.

3. tip – Oživte část stěny v obýváku


Často cestujete nebo doma máte zapáleného fotografa? Vytvořte si magnetickou tabuli na zeď. Jak? Část stěny v obývacím pokoji stačí natřít několika vrstvami magnetickou barvou. Vystavte si fotografie svých dětí, krajinářské snímky nebo momentky z dovolené. Pochlubte se před návštěvou.

Jak s magnetickou barvou na zeď pracovat


Před nanesením barvy by měl být povrch hladký, čistý a bez mastnoty, proto případné nerovnosti zatmelte.

Barvu je třeba dobře promíchat, aby se kovové částečky promíchaly.

Barvu nanášejte plochým štětcem nebo malířským válečkem. Každou vrstvu nechte schnout 4 hodiny, poslední nátěr 24 hodin. Řiďte se návodem na obalu. Aby neodymové magnety na stěně dobře držely, je třeba natřít 3 vrstvy.

Co se špinavým náčiním? Stačí je umýt v mýdlové vodě nebo ředidlem na akrylové barvy.

Tip: Stěnu natřenou magnetickou barvou můžete přetřít barevnou malbou, ale tím trochu snížíte magnetický účinek. Zjistěte více, jak magnetická barva funguje i jak s ní pracovat.

Hodně zábavy s magnetickou nástěnkou!

Komentáře

  1. Super tipy, mě se líbí i ta křídová varianta :-) nad tou uvažuji, že natřu stěnu na dvoře, ať si mají prckové kde malovat, když jsou u nás :-)

    Jak nosit výrazné rtěnky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě chtěla tu křídovou na dveře v pokojíku. Ale nelíbila se mi možnost černé barvy. tohle je mnohem veselejší. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)