Proč je mateřská ideální pro rozjezd podnikání?



Jste na mateřské/rodičovské dovolené? Bojujete s financemi? Trápíte se nízkým rodičovským příspěvkem a nechcete být finančně závislá na manželovi? Jste na dítě sama a hledáte přivýdělek? Nemáte hlídání pro děti a potřebujete peníze? Ubíjí vás skákat neustále jen kolem dětí a hledáte formu seberealizace? Toužíte v něčem podnikat, ale nevíte přesně v čem? 

Tak to jsou všechno důvody, proč začít podnikat na mateřské. Toto období je ideální pro životní restart ženy. Děti nejsou omezením. Naopak! Jsou inspirací! 


Jak to vidím já?
Už když jsem odcházela z práce na mateřskou, věděla jsem, že se vrátit nechci. Nebyla jsem si ale jistá, kterým směrem se vydat. Měla jsem rekvalifikaci na masérku, milovala jsem fotografování a psaní, ale ani ve snu by mě nenapadlo, jak to celé dopadne a že se opravdu stanu on-line podnikatelkou.

Postupem času jsem vyzkoušela lecos. Začalo to masírováním, pokračovalo neúspěšným e-shopem a fotografováním, mezitím jsem si střihla dokonce brigádu jako poštovní a letáková doručovatelka. Ale nic z toho se nejevilo jako ideální práce při dvou dětech, baráku a zahradě. A hlavně - nebyla to ani náhodou finanční jistota


Konečně správný směr
Jak už to tak bývá, když si něco hodně přejete a toužíte to dělat, vesmír vám k tomu dopomůže. A stejně to bylo i u mě. Od chvíle, kdy jsem nastoupila na mateřskou jsem psala. Knihy i blogy. A živit se psaním knih a textů pro různé noviny a magazíny byl můj velký sen. Proměnit ho ve skutečnost chtělo sice nějakou tu odvahu a vykročení z komfortní zóny, ale stálo to za to. 

Najednou se mi otevřely nečekané obzory a já se opravdu začala živit psaním. Jenže pořád jsem matka a potřebuji se věnovat svým dvěma svišťům. A psaní je úžasné, ale na to, abych díky němu měla potřebný finanční obnos peněz, musím mu věnovat svůj čas - na úkor svých dětí. A tak jsem pořád přemýšlela ještě nad formou pasivního příjmu. Takového příjmu, který mi bude přicházet a naskakovat, i když já právě aktivně pracovat nebudu.



On-line podnikání - peníze i čas pro sebe a pro rodinu

A opět zapůsobil vesmír. Dostala jsem se do kolektivu stejně smýšlejících žen, které mají doma děti, ale při tom touží po seberealizaci a finanční svobodě. Podnikají s dětmi na klíně, jde jim to, jsou šťastné, spokojené a úspěšné. Jejich pozitivní energie mě nakopla a já se znovu rozhodla opustit svou komfortní zónu a vrhla se do toho po hlavě. 

Džob, který jsem zvolila je úžasný v tom, že ho opravdu mohu dělat s dětmi na klíně. Doslova! Jiříka mám z jedné strany, Nelinku z druhé, koukáme třeba na pohádky a já při tom s mobilem v ruce pracuju. Občas je zapojím, společně se fotíme, natáčíme, blbneme a hrajeme si a při tom - vyděláváme korunky. Máme na sebe čas a peníze na výlety. 

Podnikání které má smysl
Říkáte si, co bych chtěla víc? Mám přece všechno. Mám dvě krásné zdravé děti, mám na ně čas a mám i své podnikání a peníze. To, co mi stále chybělo je smysluplnost celého projektu. Toužila jsem totiž něco předat dál.Oostatně, proto také píšu své blogy. Protože se chci o své zážitky, dojmy a zkušenosti dělit. 

A tak jsem se stala součástí projektu Podnikej profi a začala dávat naději a možnost podnikání i dalším z vás. Soustředím se hlavně na pomoc maminkám na mateřské, ale není to limitované. Můžete se přidat, i když jste studentka/student, žena s odrostlými dětmi, nebo třeba i muž hledající podnikatelskou sféru se stabilním a silným obchodním partnerem za zády!

Co můžete udělat pro rozjezd svého podnikání?
Stačí se mi ozvat na facebooku na mém veřejném profilu do zprávy, nebo mi napsat na e-mail hentiette.anna@gmail.com.

Probereme spolu vaše představy a plány, poradíme se, co pro to udělat a zjistíme, zda je i pro vás Podnikej profi ideální pro rozjezd podnikání.

Podstatné je, že nepotřebujete žádné peníze do začátku! Stačí vám mít mobil, ideálně tablet nebo počítač, být otevřená přijímat nové informace a výzvy, a mít kupu nadšení do nového projektu a změny svého života. Když totiž nastoupíte do tohoto vlaku, strhne vás neskutečná vlna nadšení a energie. Stanete se součástí komunity úspěšných žen (a už i mužů), kteří začínali úplně stejně jako vy - s nulou na účtu, s neznalostí v daném oboru, s nejistotou a kupou pochybností. 

Změňte svůj život. Přestaňte fňukat nad nedostatkem peněz a nad nudnou mateřskou rutinou a zapojte se do projektu.
Čeká vás famózní jízda a úžasné zážitky!

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Super díky moc za inspiraci a tak trochu i motivaci. Taky jsem teď na mateřské dovolené a přemýšlím co s volným časem. A nějaké ty peníze na víc a peníze by se mi hodily. A co jsem koukala tak by se mi líbilo pracovat v něčem takovém co by usnadňovalo práci přes počítač různými procesy a automatizační pro podnikání.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)