Co přibylo dětem v knihovně? 4 nové knížky, které pobaví i poučí


Opět je čas na pravidelnou rubriku - Co přibylo dětem v knihovně. Knížkami nás pravidelně zásobuje babička z Nýřan, občas něco koupím já a občas něco dostaneme na recenzi. Tentokrát je to takový mix. Od každého něco. A dokonce tu máme i jednu audioknihu od Tympanum - Nelinky první audioknihu vůbec. Tak pojďme na to. :)


Tohle je další knížka z cyklu "Obrázkové čtení", které vydává nakladatelství Pierot. Autorem knížky je Petr Šulc a hlavním hrdinou - jak jinak - neposedné štěně Tomík. Sledujeme jeho život téměř od narození, po příchod do nové rodiny a poznáváme s ním dům i okolí. Tomík je malý nezbeda, který dělá lumpárny, ale také je to ještě drobek, kterému se pěkně stýská po mamince. 
Obrázkové čtení Nelču baví, přestože je knížka primárně určená pro prvňáčky. Nela pečlivě poslouchá a sleduje děj, a když ukazuji prstem na obrázky, sama slova doplňuje. Více o této knize se dozvíte na Knižní kavárně.






Nemocnice pro zvířátka
Tak tahle knížka je hodně podivná. Děti ji dostaly od babičky a kupovala ji prý na poště. Kniha nemá autora a vydavatelem je O-press. Má sice pěkné ilustrace, ale ten překlad! Předpokládám tedy, že to je překlad z jiného jazyka. Textu v knížce sice není moc, ale v jednom kraťoučkém odstavci je třeba osm chyb. Překlepy, hrubky, a v jednom příběhu píšou o králíčcích, ale na obrázcích jsou křečci. :/ Navíc příběh o papouškovi, který má boláky a vypadává mu peří, je také dost otřesný na to, že je to příběh pro děti. Ovšem Nelu to náramně baví. Ach jo...







Ani u této knihy není uvedený autor. Původně kniha vyšla v Belgii a v Čechách ji vydal Junior. Je nádherně ilustrovaná a má obsahovat až 100 zajímavostí ze světa zvířat. Celkem šest příběhů seznamuje děti se zvířátky z lesa a učí je, jak vypadají, co jí, jaké mají stopy. Zatím jsem knihu jen prohlížela. Uvidím, co na ni budu říkat, až ji přečteme. 

Více o této knížce i nejnižší cenu najdete ZDE.









Pavel Čech - Dobrodružství pavouka Čendy - Audiokniha
První knížečku od Pavla Čecha - spisovatele, ilustrátora a malíře jsem koupila dětem pod stromeček. Je to kratičká knížka s příběhem malého pavouka Čendy a jeho kamarádky kukačky. Příběhů o Čendovi je ve skutečnosti více, a tak když vyšla v Tympanomu audiokniha, neváhala jsem a objednala ji. Na tomto disku najdete hned dva příběhy - V lese a Vše ztraceno. Vypráví je podle knížek Michal Zelenka. Zatím jsme si příběh nestačili pustit, ale věřím, že se nám bude líbit. Více se dozvíte v recenzi, kterou uveřejním na Knižní kavárně



Znáte některé z těchto knížek? Četli jste je? Podělte se s námi o své dojmy. 😊

Vaše Sabi!


Komentáře