Jak jsem po dlouhé době vyráběla svíčky :)



I když nevím, kam dřív skočit a když děti spí, píšu a píšu, až se mi skoro kouří z uší, dostala jsem nedávno obrovskou chuť vyrobit si zase něco rukama. A protože je zimní a pro mě tudíž svíčkové období, co jiného si vyrobit, když ne svíčky.


Nejsem vyloženě nováček. Svíčky už jsem vyráběla kdysi dávno. Stejně jako mýdla. Jenže je pravda, že mýdlům jsem se věnovala více a častěji. A to byl možná můj problém. Toužila jsem vyrobit luxusní kávové svíčky, při jejichž zapálení se vám budou sbíhat sliny na čerstvé upravenou kávu. Dělávala jsem tak peelingová mýdla a fungovalo to.

U mýdel ano. Ale u svíček to byl problém. Nejen, že vosk nenatáhl vůni tak, jak jsem doufala, ale ještě mi všechna zrnka kávy horkým tekutým voskem vystoupala vzhůru, kde sice vypadají moc pěkně, ale jsou velmi nepraktická. Buď dusí plamen a brání mu, aby hořel, nebo naopak chytnou také. Sice pak káva opravdu voní, ale je to poněkud nebezpečné.

Pokud si tedy budete chtít vyrobit dekorační svíčky, proč ne. Ale pokud si je hodláte zapálit, dávejte pozor, ať dekorace není příliš blízko knotu a plamene. Já díky své nevědomosti musela opravit hned několik svíček. Výborně totiž hoří i hřebíček a badyán. Jen už tak pěkně nevoní, jako káva. 😀

Mějte krásný advent!

Vaše Sabi :)










Komentáře