Překvapte své děti originálním nápadem a pošlete jim pohlednici od Ježíška - poradím vám, jak na to! :)



Psali jste jako děti Ježíškovi? Dávali jste dopis za okno a čekali, kdy si pro něj Ježíšek přijde? Máte děti, kteří o Ježíškovi pochybují a vy byste jim rádi ještě pár let kouzlo Vánoc a víru v malé Jezulátko uchovali? Pak mám pro vás dnes krásný tip, který mě osobně naprosto okouzlil. Přečtěte si, co je to pohlednice od Ježíška a jak ji poslat!


Jak vnímám Vánoce


Vánoce se blíží a pociťujeme to jistě všichni. Někteří se těší více, jiní méně, někteří vůbec a jiní si Vánoce a Advent doslova užívají. Já jsem jako dítě Vánoce milovala. A nebylo to kvůli hromadě dárků, i když i ty byly důležité. Pro mě však bylo mnohem významnější setkat se u rodinného stolu se všemi, které jsem měla ráda.

Milovala jsem vánoční atmosféru, pohádky, čtení nových knížek pod vánočním stromkem. A také jsem vždycky ráda psala Ježíškovi a posílala přáníčka. Většina těchto zálib s dospělostí trochu opadla a vydrželo mi jen vyrábění a posílání originálních přání. Ale teď mám děti, které dorůstají do věku, kdy kouzlo Vánoc začínají vnímat. A já opět nacházím lásku k nejoblíbenějším svátkům v roce.


Dopis Ježíškovi


Jako malá jsem Ježíškovi občas psala, ale nijak jsem to nepřeháněla. Asi jsem věřila, že Ježíšek moc dobře ví, po čem mé srdéčko touží. Pravda je, že se málokdy seknul. :)

Jako matka bych ráda naučila své děti milovat Vánoce, stejně, jako jsem je milovala já. Přála bych si, aby je nechápali pouze jako období, kdy dostanou plno dárků, ale aby si užívali tu správnou atmosféru. A aby pochopili, že Vánoce nejsou jen Štědrý den a návštěvy babiček. 

Už v loňském roce jsem vzala Nelinku na Rouhův Betlém u nás ve Velešíně. I když se jí líbil, asi to ještě moc nechápala. Věřím, že letos už to bude vnímat o něco více. Proto jí také o Ježíškovi vyprávím. O tom, jak peče cukroví, a proto jsou na obloze červánky, o tom, jak shání dárky pro děti, a proto mu děti musí psát dopisy. My jsme jeden kreslili, ale pokud by ho Ježíšek pochopil, pak je to věštec! :D

Ale už dost o mně. Víte, že nejen děti píšou Ježíškovi? On totiž Ježíšek může napsat dětem!


Pohlednice od Ježíška


Pohlednice od Ježíška je originální projekt, který mě opravdu nadchnul. I když se to někomu může zdát na hlavu postavené - proč by Ježíšek psal dětem, podle mě to má svůj velký smysl. Prostřednictvím této pohlednice můžete totiž vy, jako rodiče, dědečkové a babičky, strýčkové a tetičky, zaslat dětem vzkaz, který se bude opravdu dotýkat jejich osoby. 

Můžete je popíchnout, že jste si jako Ježíšek vyzvedli jejich dopis, ale že nevíte, zda si dárky zaslouží. Můžete je napomenout, že by se měli chovat lépe, neměli by zlobit, anebo je naopak za něco pochválit. Pokud se něčeho bojí, můžete je povzbudit apod. Nápadům se meze nekladou a děti budou rozhodně překvapené.

Mně se tento projekt líbí hlavně proto, že mohu své děti trochu napomenout, aby byly hodnější (hlavně Nelču), jinak Ježíšek dárky pro děti nedonese, a také se mi líbí, že pokud má někdo děti, kteří o Ježíškovi pochybují, tímto jim můžeme jeho existenci potvrdit.

A navíc - znáte nějaké dítě, nebo třeba i dospělého, který je smutný, osamělý, něco ho trápí? Zkuste mu poslat pohlednici od Ježíška a zanechte mu povzbuzující vzkaz. Obzvlášť osamělé duše takový pohled ocení. 

Jak poslat pohlednici od Ježíška?


Je to velmi jednoduché. Přejdete na stránky Pohlednice od Ježíška, vyberete si jednu ze šesti pohlednic, a přejdete k vyplnění vzkazu - pohlednice. 




Tady můžete popustit uzdu své fantazii a na chvíli se vžít do Ježíškovy role. Pokud si nevíte rady a netušíte, co napsat, nebo jak vzkaz formulovat, můžete zvolit již předvyplněný vzkaz.



Už máte vzkaz od Ježíška vymyšlený? Pak už stačí jen vyplnit adresu, kam pohlednice dorazí a přejít k platbě. Můžete si vybrat tři možnosti platby - klasicky bankovním převodem, platební kartou, nebo pomocí SMS. 



Celá akce je velmi rychlá, jednoduchá a zabere vám opravdu jen málo času. A při tom - radosti udělá spoustu. 

Co na tento nápad říkáte? Já posílám v tomto roce pohlednic docela dost, i když zahanbeně přiznávám, že více je těch, které nacházím ve schránce. A protože u klasické pohlednice je nutné nějakou sehnat, ručně ji napsat - při čemž starší děti určitě budou srovnávat "Ježíškův" rukopis s tím vaším, koupit známku a pohled odeslat, nebo s ním dojít na poštu, toto je prostě mnohem jednodušší, rychlejší a moc se mi to líbí. :)

Zkuste si vyplnit svou vlastní pohlednici od Ježíška. Vše najdete pohromadě na těchto stránkách.

A já jdu vyladit vzkaz pro Nelinku. :)

Krásný advent vám všem!

Vaše Sabi :)

Komentáře