Nadělte si pod stromeček mládí a krásu: Já si vybrala výplně kyselinou hyaluronovou a mezoterapii

Zdroj: Pixabay.com


Každá žena chce být krásná, o tom není pochyb. Já nejsem výjimkou. Dlouho jsem neřešila, jak vypadá můj obličej, jenomže věk, stres, nedostatek spánku, práce a péče o děti se podepisují i na mně a já čím dál více vnímám, že je potřeba řešit různé vady na kráse, ať už je to řídnoucí obočí, nebo vrásky.

Mimické vrásky mi až tak nevadí. Horší je vráska mezi obočím, která je čím dál více viditelná a máme ji v rodině, takže se jí prostě nelze vyhnout. Je však možné ji nechat zmizet. Nehodlám se naučit čarovat. Začala jsem se více zajímat o možnosti, které třeba moje mamka využívá už několik let a je nesmírně spokojená.


Věčné mládí si přičarovat nedokážu. Začala jsem však zjišťovat, jaké možnosti v omlazování nabízí současná medicína. A když už, tak se o informace podělím s vámi. Zaujaly mě především tři metody, které vám nyní představím.

Zdroj: Pixabay.com


Plazma terapie (Plazmalifting) 

Ačkoli to zní příliš medicínsky, plazma terapie je maximálně efektivní omlazovací metoda, která působí na buněčné úrovni za pomoci naší vlastní krevní plazmy obohacené o krevní destičky. Můžete na ni narazit i pod názvem plazmalifting.

Při plazmové terapii se aplikuje směs, která obsahuje o 600% více destiček a růstových faktorů, které stimulují kmenové buňky a donutí je k rozmnožení a produkci kolagenových vláken. Právě kolagenová vlákna s věkem přirozeně mizí a jejich obnova stárnutí zastavuje a nastartuje omlazení.


Co všechno plazmalifting dokáže?

Vaši pokožku zregeneruje, rozzáří a zřetelně omladí. Plazmalifting je vhodný pro všechny věkové kategorie, ale nejlepší výsledky jsou potvrzeny u skupiny žen mezi 35 – 40 rokem. Snadno si poradí s drobnými povady obličeje i drobnými vráskami.

Aplikace se provádí ambulantně, takže se nemusíte bát hospitalizace. Ještě tentýž den odejdete domů krásná a omlazená. Celý zákrok trvá přibližně jednu hodinu a doporučuje se opakovat ho po půl roce. I když toto je samozřejmě individuální.

Díky plazmové terapii můžete vypadat mladá a při tom přirozená. Jelikož nemám ráda takové to omlazení, kdy pak žena vypadá jako vosková figurína, plazmalifting mě celkem zaujal. Ještě více však následující metoda.
Více se o plazmaliftingu dozvíte zde.


Tekutý lifting – výplně kyselinou hyaluronovou

Kyselina hyaluronová je pojem už o dost známější. Při této metodě se využívají injekční výplně, které pomohou vyhladit vrásky, vyplní objem obličeje a pomohou s modelací jeho kontur. Výplně kyselinou hyaluronovou se používají k celkové revitalizaci dekoltů, krku a rukou, ale i ke zvětšení objemu rtů.


Co je kyselina hyaluronová

Látka, která se k výplním používá, tedy kyselina hyaluronová je tělu vlastní, čímž se minimalizuje riziko komplikací. Jedná se o látku přirozeně obsaženou v lidském organismu, která na sebe váže vodu. Tím udržuje naše tkáně dostatečně hydratované.

Výplně kyselinou hyaluronovou se nejvíce využívají k odstranění vrásek kolem očí, u vrásek a rýh na čele a mezi obočím (tedy přesně to, co potřebuji), ale pomáhá odstranit vrásky i na horním rtu, u spadlých koutků apod.

Většinou je aplikace snášena bezbolestně, pouze v citlivé oblasti kolem rtů se používá lokální znecitlivění nanesením anestetického krému.
Chcete vědět více? Nahlédněte zde.

Zdroj: PerfectClinic.cz


Mezoterapie – Mikrojehličkování

Poslední metoda, která mě velmi zaujala je mikrojehličkování. Jedná se o nejmodernější způsob mezoterapie, který nastartuje tvorbu kolagenu a elastinu a tím spouští samoobnovu pokožky.

Tato metoda se dá využít u velmi širokého spektra problémů. Kromě vyhlazení jemných vrásek pomůže se zpevněním kontur obličeje, odstraní nežádoucí pigmentové skvrny a snižuje viditelnost jizev a strií. Poslední efekt mě velmi zaujal, protože by mohl vyřešit další problém, který mi po těhotenství zůstal, a to jsou strie na břiše. I když nejsou tolik viditelné, jako u jiných maminek, pořád tam jsou a moc dobře o nich vím.

Mezoterapie se dá aplikovat na všechny druhy pleti na obličeji, v dekoltu, na krku i na hřbetech rukou. Jak jsem zmínila výše, řeší i jizvy a strie, tudíž je aplikovatelná i na oblast břicha a paží.

Vedle problémů s pigmentací, vráskami a jizvami dokáže mikrojehličkování léčit alopecii, zastavuje padání vlasů a podporuje jejich růst tím, že prokrvuje a vyživuje vlasové folikuly. K péči o vlasy se využívá ještě efektivnější metoda, tzv. vlasová mezoterapie (více zde).


A jak mikrojehličkování funguje?

Spojuje v sobě aplikaci aktivních regeneračních látek a mikroskopického narušení tkáně pomocí velice jemných jehliček.
Více o terapii se dozvíte zde.

Vybrali jste si metodu, která by vyhovovala právě vám? Já rozhodně uvažuji nad posledními dvěma. A mimochodem – nezapomeňte se zmínit, před svými drahými polovičkami – třeba ještě pro vás nemají vánoční dárek. A neříkejte, že tohle by vás nepotěšilo. A vaše muže (nebo ženy) jistě také. 😊

Vaše Sabi!

Článek byl napsán s využitím informací z webu PerfectClinic.cz

Komentáře