Jak jsem si pořídila novou čepici a připadám si v ní jako...


Tak jo, přiznávám, nejsem tip na jakoukoli pokrývku hlavy. Nesluší mi klobouky, kšiltovky, šátky, ani čepice. A to ať mají jakýkoli tvar. Ve všem si totiž připadám jak ho*no pod lupenem. Jenže od té doby, co mám děti, nepotřebuji přijít z venku do práce a mít dokonale upravené vlasy, a navíc při zimních procházkách mrznu, mám čím dál více ráda teplo na hlavu. Nebo hlavu v teple? Přeberte si to, jak chcete. Ale bez čepice se v zimě prostě neobejdu. A proto stále hledám nějakou, která mi sedne. Jak dopadl můj poslední pokus s nákupem? 

Jelikož na velkou zimu mám čepic dost, zaujala mě nabídka v e-shopu Poštovné zdarma. Název zboží zněl, Unisex kulich v mnoha veselých barvách. A v popisu zboží zněla tato věta: 

Jak se nejlépe chránit, když je venku zima? No přeci čepicí! Pořiďte si tuto čepici a žádné ranní mrazíky si na vás nepřijdou. Je dostupná v mnoha barvách, takže si určitě vybere každý.

Takže nad čím váhat, že? Navíc, za tu cenu... Objednala jsem si kulich v šedé barvě, která by mi ladila k novému kabátu, i k podzimním bundám. Zkrátka takový kompromis, aby mi nemrzly uši a mozek ani při ranních cestách do školky v říjnovém a listopadovém počasí. To jsem netušila, jak moc jsem se sekla v odhadu!

Materiál čepice je polyester. To je sice hezké, ale nějak jsem netušila, co si pod tím představit. Směrodatný pro mě proto byl popisek, který jsem výše citovala. Poté, co kulich dorazil, jsem byla opravdu velmi překvapená! Materiál je extrémně tenký, průsvitný a tudíž nemůže o nějakém teple a zahřátí být vůbec řeč. Profoukne i při lehčím větříčku a nezachrání to ani dvojitá vrstva látky. 

Polyester, že kterého je kulich ušitý, je navíc velmi nepříjemný a na vlasy nevhodný. Já mám sice krátké vlasy, ale i tak mi dost vadí. Dokážu si představit, že majitelky dlouhých vlasů musí být znechucené, protože po sejmutí této čepice jim musí vlasy elektrizovat a létat všude kolem hlavy. 

Tento unisexový kulich je pro mě opravdu zklamání. Materiál je příšerný, tenký, průsvitný, profoukne, nehřeje a ještě je nepříjemný na dotek. Manžel když mě v tomto kulichu viděl, tak rovnou řekl, že vypadám jako po chemoterapii. A to nemělo nic společného s prvním odstavcem tohoto článku, že mi čepice nesluší. Je to tím materiálem. 

Střih by byl ok, jenže materiál mu nijak nelichotí. Na hlavě to vypadá jako kus nevhodného hadru. Pro mě zatím nejhorší zboží, které jsem z e-shopu Poštovné zdarma objednala. Jediné, co sedí, je udaná velikost.

Hodnocení: 20%





Komentáře

  1. Z Poštovné zdarma jsem jen jednou objednávala roušku a ta byla v pohodě, ale čepici (nebo celkově různý druhy oblečení) bych si asi nikdy neriskla :D Úplně si podle popisu dokážu představit, jak nepříjemná musí být!

    Karolína & Korea v Česku

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, mě naposledy zklamala přenosná láhev na vodu z těchto stránek. Fotka tam byla absolutně klamavá, lahve vypadaly skvěle, ale realita hrozná.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem nakupovala na styl "neber to za tu cenu". Teď se snažím víc zamýšlet nad tím, co kupuju, a jak ukazuje tvoje zkušenost, vyplatí se to všem. Jednak neutrácím (i když malé částky) za věci, které mi nesedí, jednak nepodporuju neekologickou nebo dokonce neetickou výrobu. Ví bůh, kde se takové fujfuj čepice vyrábějí. Doufám, že se mi podaří tenhle směr udržet – teď jsem na Erasmu, kam jsem si sbalila jen jeden kufr oblečení, a zjišťuju, že vlastně nepotřebuju přecpanou skříň.

    OdpovědětVymazat
  4. nezbývá, než souhlasit, že v tom opravdu vypadáš jak ono pod lupenem

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)