Tip na výlet s dětmi: Jak jsme krmili kachny v Českém Krumlově


Pokud pojedete na jih Čech a zavítáte i do nejkrásnějšího jihočeského města Českého Krumlova, doporučuji kromě zámku a vnitřního města navštívit také zámecké zahrady. Vedle otáčivého hlediště uvidíte krásné květiny, sochy a také malebná zákoutí mezi stromy, keři, apod. Na samém konci zahrady se nachází jezírko plné rozkvetlých leknínů, ale také ryb a kachniček. A právě tam jsme dnes zamířili.


Na výlet jsme vyrazili s babičkou z Nýřan a tetou Luckou. Začátek vypadal poněkud pochybně. Měli jsme totiž jet mým autem, které bylo čerstvě opravené, ale sotva jsme vjeli, pípla palubovka a problém se objevil znovu. Auto chrčelo jako traktor a nechtělo se mu jet. Tak jsme si dvakrát objeli Velešín a když se to nezlepšilo, dojeli jsme vyměnit auta. 

Babiččino auto naštěstí pojízdné bylo a tak jsme dorazili do cíle asi za půl hodinky. U tohoto rybníčku jsem byla kdysi, když jsme se s manželem poznali. Od té doby ne. Ale věděla jsem od kamarádky, že se tam dají krmit kachničky, protože tam byla nedávno se synkem. A tak jsem nabalila rohlíky a šli jsme.

Cestou jsem využila krásného počasí i prostředí a fotila hlavně Canonem, abychom měli nějaké rodinné fotky trochu lepší kvality. Chtěla jsem také, aby mě Lucka (sestra) nafotila dva outfity, abych mohla napsat články. Mám je v hlavě už pěkně dlouho a chybí mi dvorní fotograf. Lucka chtěla také nějaké fotky, tak jsme se pěkně vystřídaly. No a Nela... musela zapózovat v nových šatičkách, které háčkovala babička.

U rybníčku to vypadalo, že na kachny nic moc nezbude. Nelču totiž krmení děsně bavilo, jenže kousek hodila kachnám a větší kus snědla sama. A pořád dokola. Nestačila jsem vyndávat rohlíky. Nakonec jsme ale ryby, kachny i děti nakrmili, vyblbli jsme se, vyfotili co jsme potřebovaly a vyrazili dál. Mezitím se vzbudil i Jiřík, který se ale aktivně krmení nezúčastnil. Část prospal a část strávil v kočáru. Nějak neměl chodící a krmící náladu. Tak příště to snad bude lepší. Myslím, že tam budeme muset jezdit často. Tohle místo se mi moc líbilo, Nele také a tak musíme vyrazit ještě s druhou babičkou!

Ještě bych měla dodat, že jsme to všechno měli s luxusní hudbou, protože na otáčku právě zkoušeli Rusalku. Měli jsme strach, že to Jiříka vzbudí, ale očividně má dobrý vkus a Rusalka se mu líbila. Spinkal sladce dál.

Ale už dost povídání. Pojďte se pokochat fotkami. :)






















 
































Komentáře

  1. Naprosto úchvatné fotky, Sabi, jste všechny kóči. Když jsme byli před lety v Krumlově, byla jsem moc ráda, že jsme i ubytovaní byli ten týden přímo v Krumlově a mohli po večerech chodit do uliček, k zámku i do zahrad krmit kačeny. Bylo tam tak nádherně. Moc ráda na tu dovču vzpomínám :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)