Extra tip: Šaty s egyptskou kočkou


Kdo mě zná, dobře ví, že jsem zatížená na dlouhé šaty. Nemám jich sice mnoho a s krátkými vlasy asi nejsem už ani tip na dlouhé, nebo maxi-šaty, ale srdci neporučíš. Každý rok si nějaké koupím, i když v posledních několika letech tíhnu spíše ke sportovnějším střihům. Na dlouhé šaty s potiskem egyptské kočky jsem koukala již několikrát, ale vždy jsem si koupi rozmyslela. Přece jen s objednáváním oblečení přes internet nemám dobré zkušenosti. Před časem jsem však přemýšlela, co si objednám na webu Poštovné zdarma, abych to mohla vyzkoušet a dát vám sem své zkušenosti a názor. A na co jsem nenarazila? Na šaty s kočkou! :)


Už jsem neváhala ani minutu a rozhodla se do nich "jít". Na výběr jsem měla ze tří barev - černé, šedé a červené, která ovšem na mém monitoru vypadá spíše jako vínová. Poslední varianta se mi sice líbila nejvíce, ale "červená" barva v popisku mě mátla. Nakonec jsem tedy zvolila černé, které mi přišly elegantnější. Rovněž mě zaskočila nabízená velikost. Šaty jsou k dispozici ve velikostech XS - M. Nejsem si již úplně jistá, zda jsem zvolila "S/M", nebo raději "M", ale rozhodně mě zaskočilo, když jsem šaty vybalila a na cedulce bylo "L".

Vyděsila jsem se, že mi budou velké. Očividně se však prodejci orientují podle rozměrů a tak mi šaty opravdu sedí dobře. Materiál - bavlna/polyester je velmi příjemný, jemný a lehoučký. V šatech mi není vedro ani při vysokých teplotách a vůbec nevadí, že jsou černé (a že černá přitahuje sluníčko).
Rozměry jsou, jakoby šaty byly šity přímo na mě. Sedí mi přes hrudník i boky, průramky jsou akorát, a přes břicho je mám maličko volnější, což mi naprosto vyhovuje. Nejsem už po dvou porodech typ na upnuté modely. 

Co mi však hodně zklamalo je délka šatů. Jsou totiž mnohem kratší, než na obrázku. Očekávala jsem šaty s délkou alespoň ke kotníkům, ale bohužel končí v polovině lýtek. To je pro mě taková dost nezvyklá délka, takže přemýšlím, zda je zkrátím raději ke kolenům, nebo si na ně našiji nějaký zajímavý pruh lehké, třeba i trochu průhledné černé látky a prodloužím jejich délku.

Co se mi na těchto šatech vážně líbí?
- materiál se velmi příjemně nosí
- jsou lehké, měkoučké a prodyšné
- motiv kočky je zajímavý, drží i po vyprání a dokonce se neloupe ani po použití sušičky (suším naruby)
- naprosto parádní jsou kapsičky ve výšce boků. Vejde se do nich kapesník, mobil, i moje nenechavé ruce :)

Co mě zklamalo?
- délka (šaty jsou příliš krátké)
- materiál se muchlá
- hodně se na ně chytají chlupy, což je u mě dost problém. Chlupy z našeho bílého labradora jsou naprosto všude

Moje hodnocení:  3/5.

Myslím, že zboží odpovídá akční ceně 299.-

Šaty s potiskem egyptské kočky můžete zakoupit ZDE.







Komentáře