Co přibylo dětem v knihovničce?


Je už skoro konec července a já jsem vám dlouho neukázala, co přibylo Jiříkovi a Nele v knihovničce. A při tom jsem včera rozbalila dva nové balíčky s nádhernými knížkami, které si ale nechám až na další článek. Nejprve pojďme na ty "starší" které už mám asi měsíc nafocené.



Čertí babička je nádherná knížka od mladé české autorky a maminky Ivy Geckové. Obsahuje soubor krátkých vtipných a poučných pohádek, ve kterých mají hlavní roli malí čertíci a hlavně jeden z nich - vnouček Buriášek přísné, ale láskyplné čertí babičky. Babička je zároveň učitelka v čertí škole i skvělá pekařka. Navíc umí pohádky krásně vyprávět. Jsem přesvědčená, že si ji zamilují vaše děti stejně, jako Nela s Jiříkem.


Další je přímo skvostná knížka od Kariny Schaapman - Dům myšek, a již čtvrtý díl - Slavnost. První díly nám samozřejmě chybí, takže je musím ještě dokoupit. Ale určitě si je pořídíme, protože tahle knížka je prostě skvostná. Místo ilustrací obsahuje fotografie unikátního myšího domečku a malých myších loutek.







****


Knížku Áďa spadla do kanálu od Sylvy Francové jsem poprvé držela v ruce na Světě knihy v květnu v Praze. Sice jsem ji hned nekoupila, protože se mi s ní už nechtělo tahat, ale věděla jsem, že si ji musím pořídit. Je totiž nádherná. Něco mezi dětskou knížkou a komiksem. Plně ilustrovaná a dokonce i většina textů je psána autorkou ručně. 
Knížka je o tom, jak malá holčička Áďa jednou spadne do kanálu a potká tam krysáka, který ji vezme na výpravu do Prahy v minulých staletích. Nádherná poučná knížka chytí za srdce každé dítě a navíc ještě poučí.


Dědictví barona von Popundekla už je záležitost pro trochu větší děti. Doporučila bych ji přibližně od desíti let a více. Přináší příběh o tom, jak dva kamarádi hledají v zámku starý poklad, který náleží jejich novému příteli - panu Popundeklovi. Text je psán dost krkolomně, proto bych knížku doporučila spíše větším dětem. Nezkušeným čtenářům by se mohl číst dost špatně.


Máte doma některé z těchto knížek? Znáte Dům myšek? 

Všechny knížky seženete za skvělé ceny na webu Levné učebnice.cz.

Vaše Sabi :)

Komentáře