Snídaně je základ dne...


...tak na tom asi něco bude. Je fakt, že čím jsem starší, tím déle mi trvá, než se opravdu "proberu". Nemyslím teď snahu přestat se převalovat v posteli a donutit své protestující tělo zvednout se a vstát. To by určitě vydalo na samostatný článek. :D Ale takové to, že když si nedám ranní kávu, nejsem to já, nefunguji, nedá se se mnou komunikovat...


Asi si říkáte, další článek nadšené blogerky, co nemá nic lepšího na práci, než si aranžovat snídaně a dlouho předlouho je baštit. Tak to je omyl. Jistě víte, že jsem matka dvou dětí a snídani v klidu jsem si nedala už skoro tři roky. Přesto se snažím, když to jen trochu jde, najít si chvilku času a po ránu něco sezobnout, a vypít alespoň hrnek horkého kakaa, nebo Cara. Káva s kofeinem je pro mě passé, kvůli kojení a občas si sice udělám bezkofeinovku z presovače, ale na ten mi ráno většinou čas nezbývá. 

Když už se tedy přinutím udělat si něco složitějšího, než je Caro a sušenka, upečená či koupená buchta, popř. vánočka se supermarketu, je to skoro svátek. Ale když se to podaří, je to vážně skvělé. Většinou se snažím hýčkat dobrou snídaní, když mám doma jen Jiříka a nebo, když mám na návštěvě nějakou tu babičku. Přece jen, pro dva se vaří lépe, než pro jednoho. 

A čím jsem se rozmazlovala tento týden?


Jako první to byla ovesná kašička s mraženým ovocem a s kakaem. Poprvé jsem ji dělala tak, že jsem do ní přidala místo vody mléko. Bylo to na základě článku od Šárky z blogu Touhy a lásky. Kakao je v poslední době moje velká závislost, snad každý týden si dělám k obědu klasiku - krupičkovou kaši s kakaem a máslíčkem. Tak proč to nezkusit i na ovesnou? No byla vynikající, co vám budu povídat. .)





Vzácné chvilky, kdy sedíme u stolu skoro celá rodina. Manžel chybí, ten je v práci. Jiřík ráno snídá moje mlíčko ještě v posteli, tak dostal jen křupku do ruky, aby také něco žvýkat a byl chviličku hodný, než jsme to snědli.





Nelinka výjimečně snídala s námi a dokonce i něco snědla. Jo a také má Caro v hrnečku. Ovšem nevypila ho a mně až teď, když to píšu, došlo, že jsem jí ho neosladila. Nojo, stane se...



A snídali jsme ovoce, Caro, domácí cookies, které se mi konečně podařily skoro jako ty z Lidlu. Byly tedy podle jiného receptu, tentokrát od Míši z blogu Knižní deníček. Babi s Nelou měly ještě rohlík s máslem a salámem, a já dojídala Jiříkovu ovesnou s jahodami ze včerejška. Je opět churavý a nejí dokonce ani to, co jindy miluje...





A malá vzpomínka na snídani ze včerejška - opečená slanina, opečené toustíky a volské oko. Vím, nevypadá tak dokonale, jako to umí některé blogerky (Tereza in Oslo a pod.,) ale já ho prostě opékám z obou stran. Opět kvůli kojení. Abych něco nechytila a ode mě Jiřík. A samozřejmě opět ovoce, které se teď snažím do jídelníčku řadit mnohem více, než dřív. Je to hlavně tím, že opět začala pylová sezona, já musela začít brát Xyzal a tak můžu zase jíst ovoce, na které jsem normálně alergická a jíst ho nemůžu. Takže vlastně hurá, můj jídelníček bude zase na půl roku mnohem pestřejší.




Ať už snídáte, co chcete, přeji vám, aby vám chutnalo a vaše rána byla veselá a plná optimismu do nového dne. :)

Vaše Sabi!

Komentáře

  1. Tyhle tvoje články se mi líbí :) Docela bych se pustila do něčeho podobnýho, ale já to nějak nestíhám fotit kromě kaše občas :))) Těším se na další chutný článek, Sabi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Šárko. Však mě to také stojí hromadu přemlouvání, abych se tomu věnovala. Ale nemůžu si pořád jen číst... tedy myslím, ve chvílích volna. :D

      Vymazat
  2. Pane jo, tak takové mňamky bych si ráda taky dopřávala :) Ale já si na to ovoce ještě několik měsíců musím počkat.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak takovéhle dobroty bych si chtěla dopřávat každý den :) vypadá to skvěle.
    Ovesným kaším jsem taky propadla, dříve jsem si dělala krupicovou kaši s kakaem, dnes většinou už ovesnou a navrch si dávám buď kakao, nebo nějaký sirup.
    Můžu poprosit o odkaz na recept na cookies? Už jsem zkoušela pár receptů a nikdy to nebylo ono. Dívala jsem se na blog Knižní deníček, ale recept nenašla...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to jsou super vydatné snídaně! Já už hodně dlouhé roky snídám pořád jedno a to samé. Takže snídani tvoří vždy ovesné vločky s plátky banánu či jablka a tak aspoň se vždy zpracují přebytky ovoce. Vše poliju lžičkou medu. Baví mě, že je to jednoduché, zdravé a taky hodně vydatné, většinou vydržím do oběda bez nějaké svačiny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)