10 knih, které mě v roce 2017 vážně hodně bavily


Kdo mě sledujete delší dobu, víte, že jsem knihomol a také knižní bloger a book-tuber. Rozhodně nehodlám tento lifestylový blog zahltit knižními příspěvky. Ale myslím, že těchto deset knih rozhodně stojí za připomenutí a za přečtení. :)

Vybírala jsem srdcem i hlavou. Snažila jsem se, abych vám ukázala knihy, které mě v loňském roce nejvíce zaujaly, bavily a které by mohly bavit i vás. Nejsou to všechno novinky, které by vyšly v roce 2017, ale všechny jsem v loňském roce přečetla. Tak pojďme na to. :)

Jako první tu mám tip na vynikající thriller z pera autorky, kterou mám vážně hodně ráda. Je jí Sharon J. Bolton a kniha se jmenuje Tak to je, tak to bude. (koupíte ZDE.) Najdete v ní dramatický a napínavý příběh z Londýna, kde někdo vraždí malé děti. Město je vyděšené k smrti a policie marně pátrá. Autorka lehce naznačuje a čtenář usilovně přemýšlí. Skvělá záležitost!



Další knihou je před Vánoci vydaný román z nakladatelství Metafora - Gala Dalí. (Koupíte ZDE.) Autorkou je Carmen Domingo a kniha vypráví biografický příběh Rusky, které se stala múzou, nadějí i zkázou pro slavné muže. Tím posledním a nejslavnějším byl samozřejmě světoznámý malíř Salvador Dalí

Tahle hrdinka vám bude pít krev. Budete ji nenávidět a nechápavě vrtět hlavou nad její bezohledností. Tohle je totiž egoistická mrcha, která neváhá pro vlastní úspěch jít přes mrtvoly.


A teď něco pro maminky, babičky, ale třeba i tatínky a dědečky, tetičky... no, prostě pro všechny. :)


Dítě jménem Kuba je knížka, kterou v loňském roce vydala maminka a blogerka Tereza Melišová. Myslím, že není třeba ji nijak zvlášť představovat, její blog a facebookové stránky sleduje mnoho z nás. Hlavně maminky. Její knížka představuje upravený obsah jejího blogu od chvíle, kdy zjistila, že je neplánovaně těhotná, až po první eskapády se svérázným synkem Kubou, které rozhodně nenudí. 

U téhle knížky jsem se vážně dobře bavila. Už jen proto, že jsem sama maminka a v hodě situacích jsem viděla sama sebe.  :) Knížku koupíte ZDE.

A teď si dáme trochu romantiky...

Pařížský polibek je romanticky laděný historický román z přelomu 19. a 20. století. Je o ženě, která toužila být sochařkou a tak odešla studovat do Paříže do dílny slavného a geniálního sochaře své doby - Augusta Rodina. Nechybí popis uměleckého prostředí, prostopášné Paříže, ale i milostné vzplanutí, mezi hlavními hrdiny, stejně jako síla přátelství. Tuto knížku zakoupíte ZDE.

Nyní se svezeme na thrillerové vlně. Abychom té romantiky neměli zase tolik, mám pro vás teď tři tipy na knihy, které vás pohltí od prvních stránek a budou vás drásat, napínat a ždímat do posledního řádku.

 První knihou je Dvojitý kříž od Chrise Cartera. Tohle je první díl, z dnes už asi sedmidílné řady s oblíbeným detektivem Robertem Hunterem, který se v této knize utká se svou noční můrou. Vrahem, kterého si myslel, že dopadl již před lety. Kdo to tedy ve skutečnosti je? A zemřel ve vězení za jeho činy nevinný člověk? Zatím jsem z této řady četla jen tento první díl, ale už na mě v knihovně čekají další. Tohle je totiž záležitost, kterou nepustíte z ruky, dokud ji nedočtete.



Dalším thrillerem je Žena z kajuty č. 10 od známé autorky Ruth Ware. Myslím, že tuto spisovatelku nemusím představovat nijak dlouze. Většina těch, kteří čtou a mají rádi thrillery, určitě v předchozích letech zaznamenali její první knihu - Všude kolem černý les. Žena z kajuty č. 10 je opravdu zábavné čtení o mladé novinářce, která si neumí příliš uspořádat život, touží se dostat ve své kariéře výš, ale šanci, kterou pro ni znamená plavba na honosné jachtě, promarní díky koketování s alkoholem a své zvědavosti. Příliš se šťourá v tom, kdo byla dívka, kterou viděla v kajutě vedle té své a která je náhle zcela nezvěstná.

Tato kniha byla vážně hodně čtivá a zábavná a pokud plánujete četbu třeba na dovolenou, určitě si přibalte právě ji. Koupíte ji nejlevněji ZDE.

Poslední z thrillerové řady je kniha Temné hlubiny od britského autora Roberta Bryndzy. (Koupíte ji ZDE.) Tento spisovatel je dost zajímavý sám o sobě. Ač je Brit, žije se svým manželem! na Slovensku. Jeho knihy se odehrávají v Londýně, ale hlavní hrdinka Erika Fosterová pochází rovněž ze Slovenska a má tam rodinu. V Londýně pracuje jako vrchní vyšetřovatelka na hodně problematických případech a Temné hlubiny odhalují již třetí z nich.
Vše se v nich točí  kolem těla dívky, která byla objevena v nedalekém lomu. Mohla by to totiž být ztracená holčička, která zmizela před lety a až dosud se nepodařilo zjistit, co se s ní stalo. Hlavní obviněný byl propuštěn pro nedostatek důkazů a dodnes se policii vysmívá pro neschopnost.
Bryndza je vynikající spisovatel a jeho knihy jsou čtivé a strhující od začátku až do konce. Temné hlubiny jsou podle mě z celé řady zatím nejlepší.


 Abychom se pořád jen nestrašily thrillery, je třeba přepnout ještě na chvíli na romantickou vlnu. Spáčův hrad od oblíbené autorky Barbary Erskinové je příběh, který vás pohladí po duši. Částečně se odehrává v současnosti, v Anglii, kde hlavní hrdinka prchá před nelítostným osudem a uchyluje se do domu své kamarádky hluboko v horách, aby zde malovala a hledala sama sebe. Druhá příběhová linie se pak vrací do minulosti a odhaluje tajemství starého domu, ve kterém se naše hrdinka nachází. Spáčův hrad se mu totiž neříkalo jen tak pro nic za nic.

Barbara Erskinová je má vůbec nejmilejší autorka a její příběhy jsou úžasné, protože se odehrávají ve dvou, někdy i ve více časových rovinách, přinášejí romantický příběh, který je však velmi silný, emotivní, často až bolestný a atmosféra, kterou dokáže autorka vytvořit je chvíli úžasně mrazivá, aby ji vzápětí vystřídalo teplo sálajícího krbu. Knížku zakoupíte nejlevněji ZDE.


Poslední kniha, kterou jsem pro vás vybrala je z pera české autorky - Petry Dvořákové. Nese název Sítě a přináší tři delší povídky o ženách, které se ocitly v osobní, či citové síti. Každá z hlavních hrdinek je jiná a každá prožívá jiné, avšak stejně závažné problémy. Ať už je partnerkou psychopata, nebo bojuje o manžela, který se nechal natolik strhnout náboženstvím, že ničil manželství i rodinné vztahy, jedná se o příběhy plné emocí, které s vámi rozhodně zamávají.

Všechny povídky jsou čtivé a zajímavé, a co si budeme povídat - také děsivé tím, že stejný problém může nastat u kterékoliv z nás. Nejlevněji knížku seženete ZDE.

Tak co? Už víte, které knížky si přečtete tento rok? Zaujala vás nějaká? Nehodlám dělat z Bláznivé mámy knižní blog, ale rozhodla jsem se, že nějaké ty tipy vám sem teď budu dávat častěji. Jednak vždycky uvidíte "knihu měsíce" v článku "Oblíbenci" a jednak vám sem budu přidávat tipy/recenze na čtení pro děti, ale i na knihy tvořivé a samozřejmě na kuchařky. Občas se tady objevily i v minulosti, ale tentokrát - slibuji, toho bude víc. Ať se máte na co těšit i vy, co rády vaříte a tvoříte. Ať víte, jaké knížky pořídit a jaké jsou jen ztrátou času a peněz. :)

Vaše Sabi!

Komentáře

  1. Včera jsem dočetla Galu :-) Žena z kajuty č. 10 byla super. Ostatní neznám....moc hezké fotky.
    Narozeninová Giveaway

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)