Velká kosmetická recenze - vyzkoušeno v březnu


Březen je pryč a já si říkám, že jsem dlouho nezveřejnila žádné kosmetické recenze. Původně jsem myslela, že vám sem postupně dám několik recenzí na pár svých březnových favoritů, ale nakonec jsem se rozhodla udělat takovou hromadnou recenzi novinek, které jsem nashromáždila, nebo začala používat v březnu. Něco jsou opravdu kosmetické novinky, něco už je na trhu déle, ale pro mě jsou to všechno nové kosmetické produkty, které jsem dosud nezkoušela. Tak pojďme na to... :)



Cien - Regenerating Body Lotion (For Aging Skin)

Toto regenerační tělové mléko pro zralou pokožku má nejen vyživovat, ale také vypínat a chránit proti stárnutí způsobeném slunečním zářením. Já sice nemám "zralou" pleť, ale už asi víte, že mám potřebu mazat svou suchou pokožku po každém sprchování či koupání, jinak začne šupinkovatět a tak tělová mléka nesmí u mě v koupelně nikdy chybět. Tohle mléko mě zaujalo nejprve krásným balením, pak informací, že obsahuje výtažky z granátového jablka a sójové bílkoviny (mě nadchlo hlavně to jablko) a nakonec lehoučká příjemná parfemace. 
Po vyzkoušení jsem z něj nadšená. Pokožku krásně hydratuje, provoní, nijak ji nedráždí... Co se týká vypínání pokožky, zatím jsem nezaznamenala nějaké velké změny, ale zase u mě není moc co vypínat. Třeba až ho budu používat po porodu na bříško, pomůže mi s rychlejším zatažením kůže. To bude velký test. Tak uvidíme.

Hodnocení: 5/5


Zvláčňující hedvábný dvousložkový olej ve spreji mě bohužel zklamal. Měla jsem něco podobného od Avonu už dříve, takže jsem se těšila na krásně hydratovanou pokožku, příjemnou vůni a snadné nanášení. 
Olej je ve spreji a mačká se dost ztuha, takže používání není zrovna jednoduché. Jakmile se lahvička omastí, což se stane velmi rychle, klouže v rukách a nejde mačkat.
Po nanesení na pokožku je olej velmi mastný a to i po rozetření. Do mé pokožky se vstřebával velmi pomalu, takže jsem pak měla mastné i pyžamo. 
To, co se vstřebalo, mě příliš nepotěšilo, protože olej mi pokožku dráždil a strašně štípal. 
Jediné, co je skvělé, je parfemace, která už je asi všem, kteří někdy vyzkoušeli něco z této řady, známá. Vůně příjemná, ale to je tak bohužel vše.
Pokud byste chtěli sami vyzkoušet, nejlevněji ho seženete ZDE.

Hodnocení: 1/5


L´oreal Paris - Elseve Argile Extraordinaire - Sampooing sec

Tento suchý šampon jsem si koupila spíše na zkoušku a také proto, že mě dostal svou vůní. Až dosud jsem měla jen suchý šampon od Baley, který voněl strašně silně a sladce. Tento sice voní silně také, ale má nádhernou ovocnou vůni, kterou jsem si zamilovala a je úžasné, že jí pak ještě dlouho z vlasů cítím.
U mě šampon procházel velkou zkouškou. Mám krátké vlasy a upravuji je voskem, takže jednak jsem potřebovala, aby stáhl ten vosk a jednak, aby se pak vlasy daly učesat, abych je nemusela mýt každý den, jako obvykle. 
S voskem si poradil bravurně. Po nastříkání a rozčesání nebylo po vosku ani stopy. Vlasy byly trochu drsné, ale daly se celkem slušně učesat a znovu upravit. Občas jsem je tedy měla přeležené až moc a pomohlo opravdu jen umytí, ale i tak šampon obstál na výbornou.

Hodnocení: 5/5


Cien - BB cream All-In-One

BB, tónovací krém pro světlou pleť jsem v Lidlu kupovala poprvé. Zkoušela jsem na pleť už jejich krémy, ale ty byly hodně hutné a pleť mi zanášely a zkrátka nevyhovovaly. Nyní jsem zkusila BB s tím, že maximálně ho předám dál. A byla jsem příjemně překvapená. Je sice také hutnější, než jiné BB, ale pro mou pleť je to akorát, nemusím ji předtím ničím mazat, jako dřív a tón a sjednocení mi rovněž vyhovují. Nekryje sice tak dobře, ale to už u BB krémů bývá. Používám pod něj proto korektor od Avonu - Color trend.
Není to sice úplný TOP v BB krémech, které jsem kdy měla, ale určitě si ho koupím víckrát a vzhledem k ceně je vyhovující.

Hodnocení: 3/5


Granátové jablko je již třetí obličejový olej od Saloosu, který používám. Měla jsem již ylang ylang a s arganovým olejem. Nemůžu napsat, že by mi některý vyhovoval méně, nebo hůře. Všechny byly skvělé, jen granátové jablko mi voní zatím nejlépe. Tato řada obsahuje spoustu druhů vůní a mě vyloženě baví zkoušet vždy nějaký nový. Mám spadeno na růži a na jasmín. :) A jak a proč ho používám?
Vzhledem ke své problematické pleti si musím obličej ráno i večer něčím namazat. Zkoušela jsem všechny možné krémy, ale teď v těhotenství mi skoro všechny vadily, zanášely mi pleť, byly těžké na noc i den. A tak jsem se rozhodla zkusit tento olej. 
Nejprve jsem měla strach, že budu jen mastná, bude mě to štípat v očích a nebude vyhovovat, a byla jsem velmi příjemně překvapená!
Všechny tyto vyzkoušené oleje byly lehké pro pleť, velmi jemné a příjemné, mastnota žádná - rychle se vstřebaly, ráno mohu hned po nanesení dávat make-up a nic se neděje...
Navíc aplikace v kapátku mi vyhovuje. Pouze když se dostávám ke dnu, nejde olej už do kapátka moc natáhnout, a tak si zbytek opatrně vylívám do dlaně.
Pro mě je tento produkt od Saloosu naprostý TOP a skvělý pomocník.
Za skvělou cenu ho seženete ZDE.

Hodnocení: 5/5 - TOP PRODUKT!




A poslední dva kousky, které jsem vyzkoušela, jsou vzorečky od Mary Kay - noční krém a krém na ruce.

Mary Kay - Extra emollient night cream

Noční krém jsem chtěla vyzkoušet hned, jak dorazil. Na první pohled mě však zarazila konzistence krému. Dostala jsem oba vzorečky jako výhru na jednom z blogů a proto jsem o výrobcích nic nevěděla. Krém byl velmi hutný, sytě růžové barvy a velmi silně voněl. Bohužel ta vůně mi vůbec nebyla příjemná a spíše mi vadila. A byla samozřejmě cítit ještě hodně dlouho po namazání. 
I když byl krém hodně hutný a stačilo ho nanést opravdu maličké množství, pleť nijak nezatěžoval, což mě překvapilo. Byla hydratovaná, pružná a mastná jen chviličku. Vstřebal se velmi rychle. 
Přesto to není žádný extra výrobek, který bych si chtěla do budoucna sama pořizovat.

Hodnocení: 2/5

Mary Kay - Fragrance - free hand cream

Neparfémovaný krém na ruce používám jen občas. Od tohoto krému bych totiž očekávala vyživení mých suchých rukou, což se nijak viditelně nestalo. Není nijak přehnaně mastný a rychle se vstřebá, na mě bohužel až moc rychle. Pokožku nijak moc nehydratuje a musí se nanášet opakovaně. Nedráždí ji sice, ale ani nijak zvlášť nepomáhá. Navíc mám ráda krémy na ruce s příjemnou vůní, ráda si k nim pak čichám a kochám se, a to tady bohužel nejde. Navíc cosi z těch namazaných rukou stejně cítím a to mi příliš nevoní.  Ani tento výrobek si sama pořizovat nebudu.

Hodnocení: 1/5



Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)