Roustoucí "chytrá" židle - co pořídit Nele ke stolu?

zdroj obrázku: www.chytrazidle.cz

Krásný den!

Jsem tady s článkem na tip pro zdravé sezení dětí! 
Kdo mě sledujete již delší dobu na blogu, nebo na videích, tak víte, že máme poněkud problém s Nelou při stravování. Ne, že by nechtěla jíst. Jí občas až dost, ale neposedí. Ani u jídla, ani u hraní. A židlička se stolkem, které doma máme, je na ní již maličká. Co s tím?



Začala jsem zjišťovat nějaké jiné a vhodnější varianty, jak ji naučit v klidu sedět u stolu a jíst. U toho dětského stolečku se sice v poslední době snaží, ale vypadá tam jako slon v porcelánu. Velké dítě, malý stoleček. A navíc, ji tak baví jíst se mnou u velkého stolu v kuchyni.  Jenže to také není nejvhodnější, protože naše jídelní židle je na ní nízká a ona má stůl až někde v úrovni očí. Jak má potom chudinka jíst?

A tak jsem hledala a hledala, až jsem narazila na tzv. rostoucí židli, která mě naprosto nadchla. Proč? Jedná se totiž o mnohem více, než jen jídelní židli.

Rostoucí židle se dá nastavit, podle výšky dítěte, dá se pořídit pro úplné prcky, kteří ještě jí s pultíkem před sebou, nebo i školákům, kteří pořádně nedosáhnou k psacímu stolu. Jelikož je velmi důležité pro zdravý a správný tělesný vývoj dítěte, aby mělo správně nastavenou výšku židle, jsou rostoucí židle vhodné právě i pro ně.
Židle se zpravidla vyrábí do váhy cca 100 kg a věkem cca do 8 let.

Na českém trhu je velké množství těchto židlí. Rozličné jsou nejen tvary, ale také možnosti do kolika kilo židle je, zda je k ní pultík pro nejmenší, zda je lakovaná, nebarvená, atd. Podle toho se samozřejmě také liší ceny.

Nejvíce informací jsem našla přímo na stránce www.chytrazidle.cz, kde seženete chytré rostoucí židle značky Sedees a kde se mi varianty opravdu hodně líbí. Pravdou však je, že jejich cena je pro mě poměrně dost vysoká. Na druhou stranu jsem viděla židle i za jednou takové částky.

Od Sedees mě nejvíce zaujala tato zelená židlička i s jídelním pultíkem. Je pro samostatně sedící děti od cca 9 měsíců a nosnost má až do 100 kg. I barevná varianta se mi moc líbí. Tuto židličku bychom využili nejen v kuchyni u jídelního stolu, ale i v budoucnu v dětském pokoji. To je také důvod, proč právě takovou židli sháním. Cena je 4 250 Kč.
Tento model seženete ZDE.

Abych sem nedávala pouze jednu variantu, přidám ještě koláž některých druhů židlí, které jsou na trhu, které mě zaujaly a mají nižší ceny, než výše uvedená varianta.
Na jejich ceny a bližší informace se můžete podívat ZDE.



Zatím nevím, kterou ze židlí vyberu. I když o těch židličkách ze Sedees uvažuji hodně. Uvidíme, jak se rozhodnu během dubna. :)

A na čem sedí vaše děti? Máte s těmito židlemi zkušenost? Napište mi, budu ráda za všechny ohlasy a vaše doporučení. :)

Vaše Sabi!


  

Komentáře