Recenze: Tělový krém a pleťový krém Natura Siberica - Loves Estonia


Krásný den!

Vítám vás u dalšího kosmetického voňavého článku. Dnes jsem si pro vás připravila recenzi na dva produkty, které jsem si nedávno objednala z e-shopu Lilibela.cz a netušila, jak moc mě tento obchod uchvátí. Nejde jen o to, co všechno nabízí - a že bych vyzkoušela nejraději všechno najednou, což samozřejmě není možné, ale především o to, že poskykuje možnost zakoupit za příjemné ceny kvalitní biokosmetiku a to takovou, kterou v běžných krámech nepotkáte.

Jelikož jsem člověk, který neustále bojuje se suchou a na obličeji pak suchou a problematickou pletí, rozhodla jsem se vyzkoušet v první řadě jejich produkty v péči o pleť a pokožku. Do oka mi padla estonská kosmetika Natura Siberica, ze které jsem vybrala tělový krém a pleťový krém především na ranní použití.




Tento výživný tělový krém slibuje, že spojení chrpy a morušky severské učiní pleť jemnou a sametově hebkou. Moruška, která byla v dávných dobách nazývána "královská bobule", má prospěšné účinky a má tomuto krému dávat všechny výhody tohoto slunečného ovoce. Obsahuje vitaminy A a E, které vyživují a hydratují kůži a vitamín C a kyselinu jablečnou, které způsobují její pružnost a měkkost. Chrpa má pak především zklidňující účinky, které pomáhají pokožku chránit před vysoušením a únavou a obnovují pocit pohodlí.

Tak to byla především líbivá slova, která si můžete o krému přečíst, než si ho zakoupíte. Nejsem zase tolik zběhlá v tom, abych podle popisku posoudila, na kolik zmíněné látky mohou skutečně být mé pokožce prospěšné, ale rozhodně mě to zaujalo natolik, abych vyzkoušela právě tento krém. Jelikož neustále bojuji především se suchou pokožkou a brzy mě čeká porod a kojení, po kterém s tím budu bojovat ještě více, rozhodla jsem se vyzkoušet právě tu výživu a hydrataci, kterou krém slibuje.

Krém je v plastovém obalu o objemu 200ml. Vymačkává se docela maličkou dírkou a před prvním použitím je nutné víčko odšroubovat a sloupnout ochrannou fólii. Toto vše jsem samozřejmě udělala, ale hutnost krému hodně komplikuje jeho aplikaci. Musím vždy vynaložit sílu obou rukou, abych vymáčkla požadované množství. To je však asi jediné mínus, které na krému vidím. Uvítala bych proto, kdyby byl příště v kelímku, odkud by se dal snadno nabrat prsty.



Krém je již podle výše uvedeného popisu hodně hutný. Má velice jemnou, svěží vůni, do které jsem se zamilovala a která ulpí na pokožce na docela dlouhou dobu. Do rána ji sice necítím, ale večer si ji užívám hojně. I přes svou hutnost se krém opravdu dobře roztírá - z toho jsem měla zbytečný strach - rychle se vstřebá a nezanechává bílé stopy. Navíc nezanechá pokožku mastnou. Naopak, je okamžitě pružná, vyživená a vypadá zdravě. Moje suché šupinky, které se mi běžně dělají všude po těle po použití tohoto krému zmizí.



Mrzí mě, že krém nevydrží hydratovat mé tělo po celý den. Večer, když se jdu sprchovat, jsem už opět samá šupinka. To však zatím nedokázalo snad žádné tělové mléko ani krém, které jsem kdy měla. Přesto se mi tento estonský produkt velmi zalíbil. Mé pokožce dělá vyloženě dobře a není problém s ním mazat i těhotenské bříško, které nyní prochází nejnáročnější fází. Dokonce uvažuji o tom, že si objednám od této značky i Měsíčkový krém, který má pokožku zpevňovat, protože bříško po porodu bude rozhodně takovou péči potřebovat. Navíc cena 125Kč (u měsíčkového 135Kč) za 200ml je podle mě naprosto ideální.

Netvrdím, že si tento tělový krém budu kupovat pravidelně a již napořád. Ráda zkouším na tělo i jiné krémy a mléka. Přesto už nyní vím, že jsem ho rozhodně neobjednávala naposledy. Jen mě mrzí složité vymačkávání z obalu. Třeba do příště začnou tyto krémy vyrábět v kelímku.

Hodnocení: 4/5 




Pro složení pleťového krému tato firma rovněž vybrala chrpu a severskou morušku.  Složení a popis jednotlivých vitamínů se tudíž shoduje. Díky nim má být pleť pružná, hydratovaná a zářivá. Ostružiník moruška má v tomto pleťovém krému působit především jako antioxidant poskytující přirozenou bariéru pro kůži po celý den. Chrpa má pak naopak udržovat pleť hluboce hydratovanou a vyživenou. Jednoduchá struktura a delikátní vůně tohoto hydratačního denního krému má dodat pocit měkkosti a svěžesti.

Tady musím potvrdit, že vše, co se výše píše o složení a funkci, krém poskytuje. Já mám hodně velký problém nalézt pleťový krém, který by mi vyhovoval a nyní v těhotenství to je o to složitější. Téměř po celých dosavadních osm měsíců jsem používala místo krémů jen pleťový olej, který jediný dokázal mou pleť hydratovat a při tom ji nezatěžoval. Až nyní s použitím krému Natura Siberica jsem objevila novou a ještě příjemnější možnost.



Krém je v plastové lahvičce o objemu 50ml a aplikuje se stisknutím pumpičky. Přes pumpičku se pak zavírá průhledným plastovým víčkem. Pumpička se mačká snadno, nijak nedrhne a krém vytéká dobře. Navíc silou stisku pumpičky si regulujeme, jaké množství krému chceme na pleť nanést. Zpočátku jsem si vždycky vymáčkla až moc, ale už jsem se naučila množství a sílu stisku regulovat.

Krém je dost tekutý, ale ne natolik, aby stékal z prstů dříve, než jej nanesete na pleť. Velmi snadno se roztírá a rychle se vstřebá. Nezanechá pleť vůbec mastnou. Naopak - pleť je vyživená a pružná a opravdu působí zářivá a svěží. Co mě dost překvapilo, bylo pnutí pokožky krátce po nanesení. O vypínání pleti totiž nikde v popiskách krému nic nepíšou. Přesto mám po nanesení na pleť chvilku nepříjemný pocit, protože má pleť se nepříjemně vypíná. Ono to ve finále s pletí udělá doslova zázraky, protože je nejen hydratovaná a vyživená, ale i vypnutá, jako bych použila krém proti vráskám. Ale ten pocit není úplně příjemný a dost mě zpočátku zaskočil.




Co je opravdu nádherné a svěží je opět vůně. Na obličeji vnímám parfemaci ještě intenzivněji, než na pokožce celého těla po použití tělového krému a doslova si ji užívám. I když se jedná o denní pleťový krém, používám ho i na noc a nedělá žádnou neplechu. Naopak, působí velmi výživně. Krém perfektně funguje i pod make-upem a rozhodně už nyní můžu říci, že přes pnutí, které mi chvilinku po nanesení způsobuje, se stane mou stálicí. Navíc cena 130Kč za 50ml je více než sympatická.

Hodnocení: 4/5





Oba produkty můžete zakoupit na stránkách e-shopu Lilibela.cz



Komentáře

  1. Taky zbožňuju, když mi krémy příjemně voní. Momentálně dodělávám jeden z růžové kosmetiky a kvůli parfemaci se vždycky strašně těším, až ho na obličej napatlám :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Ono se to zdá jako malichernost, ale když to pak máš na obličeji a nějakou dobu tu vůni vdechuješ, je hodně důležité, aby to bylo příjemné... :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)